growmore-מדברים וורדפרס
Search
Close this search box.

איך לבחור אחסון לאתר וורדפרס

איך לבחור את חברת אחסון אתרי וורדפרס הטובה ביותר

תוכן העניינים

5/5 - (6 votes)

לפני שבוחרים חברת אחסון אתרים חשוב לדעת איך בוחרים אחסון לאתר בדרך הנכונה ביותר. אחסון אתרי וורדפרס מהיר ואמין הוא חיוני לביצועיים אופטמיליים והצלחת האתר שלכם. 

אך כשניגשים לחיפוש אחר חברת אחסון אתרי וורדפרס הטובה ביותר, מגלים שיש הרבה חברות אחסון אתרים וכל אחת מהם מציעה חבילות שונות. ויחד עם זאת, נוצר בלבול וחוסר וודאות במיוחד אם אתם לא יודעים מאיפה להתחיל.

בחירת חברת אחסון וורדפרס טוב ומהיר משפיע ישירות על ביצועי ה-SEO של האתר שלכם, בחירה נכונה של אחסון לאתר יכולה להגדיל את ההמרות/מכירות באתר שלכם. ישנם כמה סוגים של אחסון אתרים כמו אחסון שיתופי, אחסון בענן, אחסון VPS, אחסון ייעודי ואחסון וורדפרס מנוהל.

במאמר הזה תלמדו מה זה אחסון אתרים, נשווה בין סוגי האחסון השונים ולבסוף, תלמדו איך לבחור את אחסון Wordpress הטוב ביותר עבורכם.

מה זה אחסון אתרים?

אחסון אתרים הוא תהליך שבו קבצי האתר שלכם מאוחסנים במחשבים מרוחקים שנקראים שרתים אשר נמצאים במקומות ייעודים של שלל חברות שמציעות שירותי אחסון אתרים. על ידי אחסון האתר שלכם בשרתים המרוחקים, תוכלו לגשת לקבצי האתר שלכם מכל מחשב שמחובר לאינטרנט. בחירת אחסון אתר באופן עצמאי הכרחית רק עבור מערכות ניהול תוכן כמו וורדפרס. בניגוד לכך, יש פלטפורמות לבניית אתרים סגורות שאחראיות בעצמם על אחסון האתר.

איך עובד תהליך אחסון האתר

חברות אחסון אתרים מארחות ומאחסנות את האתר שלכם. כאשר משתמשים מקלידים את כתובת האתר שלכם (דומיין) ורוצים לגשת אליו, המחשב שלהם מתחבר לשרת שבו מתארח האתר שלכם.

לאחר החיבור, השרת שולח בחזרה למחשב של המשתמש את הקבצים שמאוחסנים בתוכו (קבצי האתר) ומציג את האתר שלכם בדפדפן של המשתמש.

כך שבעצם התשלום שאתם משלמים לספקית אחסון אתרים הוא עבור השכרת שטח אחסון ומעבדים לאתר שלכם בשרתים של ספקית האחסון.

החברות המומלצות ביותר עבור אחסון אתרי וורדפרס

ישנם מספר חברות שמספקות שירות אמין ומקצועי עם שרתים יציבים עבור אחסון אתרי וורדפרס, ברשימה הבא מוצגות שלושת החברות המומלצות ביותר בקרב המשתמשים שחשוב להכיר לפני שתמשיכו בקריאת המאמר.

1. SiteGround.com) SiteGround)

סייטגראונד היא אחת מחברות אחסון האתרים הפופולוריות ובעלת הדירוג הגבוה ביותר בקהילת וורדפרס. בנוסף לכך, היא מומלצת רשמית על ידי קהילת Wordpress.org. החבילות של Siteground מגיעות עם גיבויים יומיים אוטומטיים, התקנת וורדפרס בלחיצת כפתור, שדרוג אוטומטי של וורדפרס ותעודת SSL חינם. תוכלו לבחור את מיקום השרת שלכם מבין 6 מיקומים בעולם.

4.9
4.8/5

2. HostGator.com) HostGator)

HostGator בדומה ל-SiteGround גם היא פופולרית מאוד בקרב משתמשי וורדפרס, מאוחסנים אצלה מעל 10 מיליון דומיינים. החבילות של הוסט גטור מגיעות עם תיבת אימייל חינם, שירות העברת אתרים חינם אבטחה אתרי וורדפרס מעולה ושירות לקוחות 24/7 שמומחה בוורדפרס. היא מציעה פתרון אחסון ייעודי לוורדפרס עם התקנה בלחיצה אחת, תוכלו לקבל הנחה של 60% במידה ותשתמשו בקוד הקופון שלנו 'GATORMODEL'.

4.9
4.8/5

3. Cloudways.com) Cloudways)

Cloudways היא חברת אחסון אתרים VPS שמציע ניהול אחסון בשרתים של החברות הגדולות בעולם כמו Google, Amazon, DigitalOcean. אמנם קלאודוויז קצת יותר יקרה מסייטגראונד והוסטגטור, אך בהסתכלות לטווח ארוך, יוצאת זולה ומשתלמת יותר. הסיבה לכך היא שמחיר חידוש חבילה בשאר החברות יוצא יקר יותר. תוכלו לקרוא עוד בביקורת על קלאודוויז.

5.0
5/5

כל חברות האחסון שברשימה מציעות תמיכה מעולה 24/7 ומומחים בנושאי וורדפרס. בנוסף לכך, אצל כולם ניתן להתקין את וורדפרס בלחיצת כפתור מבלי צורך בידע מעמיק. קלאודוויז היא חברת האחסון שאני ממליץ עליה מבין כולם כמעט בכל מאמר ויש לזה סיבה. תוכלו לקרוא עוד במאמר ההשוואתי של אחסון אתרים מומלץ ומשתלם.

סוגי אחסון אתרים

וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן הפופולרית ביותר בעולם, ההחלטה באיזה סוג אחסון לבחור לוורדפרס יכולה להיות די מכריעה. מלבד הבנת המונחים של סוגי האחסון, חשוב שתדעו מה כל סוג אחסון מספק על מנת שיהיה לכם קל יותר לבחור את סוג האחסון המתאים ביותר עבור הצרכים שלכם מהאתר. 

ישנם כמה סוגים לאחסון אתרי וורדפרס, ואלו הם סוגי אחסון האתרים העיקריים:

1. אחסון שיתופי (Shared Hosting)

אם יש לכם בלוג או עסק קטן שרק מתחיל, אחסון שיתופי היא האפשרות הטובה ביותר להתחיל איתה. אחסון שיתופי פועל מתוך הנחה שככל שהאתר קטן יותר כך צריך פחות משאבים, הוא זול וקל לשימוש. יתרה מכך, אחסון שיתופי הוא פתרון מעולה למי שרק מתחיל עם אחסון אתרי וורדפרס וצריך פתרון אחסון אתרים זול.

מה שגורם לאחסון שיתופי להיות זול הוא הדרך שבה הוא פועל, האתר שלכם יחד עם עוד אתרים מאוחסנים על אותו שרת והמשאבים של השרת מחולקים בין כל האתרים שמאוחסנים עליו.

למרות היתרונות והמחיר הזול, ישנם גם כמה חסרונות. בגלל שמשאבי השרת משותפים בין כל האתרים המאוחסנים עליו זה יכול להשאיר לכם נתח קטן "מהעוגה". ייתכן שאתרים אחרים שמאוחסנים על אותו השרת משתמשים בכמות משאבים לא פרופורציונלית ביחס לאתר שלך, ובכך ישאירו פחות מקום לאתר שלכם ויגרמו לו להאט או ואף לאי זמינות (Downtime).

בנוסף לזה, אתם צריכים לקחת בחשבון את רמת האבטחה של השרתים הללו. מכיוון שקבצי האתר שלכם כביכול משותפים ברוב המקרים זה פותח את האפשרות לפורצים. גם אם תשתמשו בשלל תוכנות ותוספי אבטחה ייתכן וזה יהיה פחות יעל לאבטחת האתר ברמת השרת.

2. אחסון VPS -שרת וירטואלי פרטי (VPS Hosting)

אחסון VPS הוא בעצם שרת וירטואלי פרטי, ראשי התיבות של VPS הם Virtual Private Server. ברמת ההיררכיה, אחסון VPS נמצא בין אחסון שיתופי לבין אחסון בשרת ייעודי.

אופן הפעולה של אחסון VPS דומה לזה של האחסון השיתופי, אך הרבה יותר יציב ומהיר ומתאים למי שכבר יש כמות גולשים לא קטנה באתר וצריך משאבים גדולים יותר, ולשמור עדיין על עלות נמוכה.

אחת החברות המומלצות לאחסון VPS לעבוד איתן היא Cloudways.com, אני ממליץ עליה לא מעט בבלוג ומשתמש בה בעצמי. תוכלו לקרוא עוד בביקורת על קלאודוויז.

אחסון VPS יציב ומהיר יותר מהאחסון השיתופי וזאת מכיוון שכמות האתרים המשתמשים באותו השרת יורד ל5-20 אתרים, מה שמאפשר לשרת להגדיל את כמות המשאבים לכל אתר.

למעשה, כל אתר מקבל את כמות המשאבים הפרטית שלו, מבלי לשתף אותם עם אחרים. בכך מהירות האתר לא תלויה באתרים האחרים, זה הופך את האתר שלכם למהיר ויציב יותר ביחס לאחסון השיתופי.

במידה ויש לכם כבר אתר עם כמות גולשים גבוה מ-1,000 אחסון VPS יהיה הפיתרון הנכון עבורכם וישפר לכם את מהירות האתר (TTFB). בנוסף לכך, גם אם עדיין אין לכם אתר ואתם רק מתחילים, להתחיל עם אחסון VPS יכול להוות יתרון לנקודת הפתיחה, וגם לחסוך לכם זמן בעתיד כשתצטרכו לשדרג את האחסון.

ההבדל במחיר אחסון VPS לבין אחסון שיתופי אינו בהכרח גבוה משמעותית, וניתן לראות זאת אצל קלאודוויז שמציעה חבילה שמתחילה ב-11$ לחודש, לעומת האחסון השיתופי שיכול להגיע לאותו המחיר במידה ותבחרו בתכנית תשלום חודשית (תוכלו לקרוא על זה עוד במאמר הבא).

3. אחסון אתרים בענן (Cloud Web Hosting)

מבחינת היררכיה, אחסון אתרים בענן נמצא בין אחסון VPS לבין אחסון על שרת ייעודי. אופן הפעולה זהה לזה של אחסון VPS אך הארכיטקטורה שונה בכך שהאחסון אינו מתבצע על שרת פיזי אחד אלא מפוצל בין מספר שרתים, ובזכות זה אי זמינות שרת (Downtime) כמעט ולא מתרחשת.

אחסון אתרים בענן זול יותר מאחסון בשרת ייעודי ויציב יותר מאשר אחסון VPS.

עם זאת, אחסון וורדפרס בענן יכול להיות מנוהל וגם לא. אחסון לא מנוהל שונה בצורת התפעול משאר הסוגים, אם תבחרו באחסון לא מנוהל הוא עשוי לדרוש ידע טכני על מנת להפעילו, במידה ויש לכם את זה ותנהלו בעצמכם תוכלו להרוויח אחסון בעל ביצועים גבוהים וזול בעלויות, אחרת זהו סיפור לא זול ותצטרכו לשכור איש שרתים.

במידה והצד הטכני הוא לא החזק שלכם או שסתם תרצו פחות כאבי ראש, תוכלו להשתמש באחסון וורדפרס מנוהל. החברות המובילות בשוק שמספקות אחסון מנוהל בענן הם HostGator, Cloudways, Siteground. המומלצת והזולה מבינהם היא קלאודוויז, במידה ואחסון אתרים בענן היא הבחירה הנכונה עבורכם תוכלו להיעזר במדריך להתקנת וורדפרס בקלאודוויז.

4. אחסון וורדפרס מנוהל (Managed Wordpress Hosting)

אחסון וורדפרס מנוהל זהו אחסון שמותאם במיוחד ל-Wordpress, האחסון מציעה שירותים שייחודים לפלטפורמה. אחסון וורדפרס מנוהל מציעה מספר משאבים נוספים שאינם מסופקים באחסון וורדפרס לא מנוהל.

בין המשאבים והתכונות הנוספות הם: גיבויים אוטומטיים לקבצי האתר, עדכונים אוטומטיים לוורדפרס עצמה, אבטחת וורדפרס ותמיכה 24/7 עם צוות אשר מומחים בוורדפרס ויסייעו כמעט בכל דבר. בנוסף לזה, ,תקבלו התקנה אוטומטית של תוספי וורדפרס מומלצים.

אחסון וורדפרס מנוהל קיים עבור כל חמשת סוגי האחסונים המוצגים כאן, בין החברות המומלצות לאחסון וורדפרס מנוהל:

  1. אחסון שיתופי – HostGator.com היא המומלצת והמשתלמת ביותר עבור אחסון וורדפרס מנוהל על אחסון שיתופי.
  2. אחסון בענן – קלאודוויז המומלצת והמהירה ביותר לאחסון וורדפרס מנוהל בענן.
  3. אחסון בשרת ייעודי – גם כאן Cloudways היא המומלצת ביותר עם שרתים יציבים ומהירים.

חברות אחסון שמציעות אחסון וורדפרס מנוהל מבטיחות לספק רמת תחזוקה ברמה גבוה. מכיוון שהם חייבים לתמוך רק בפלטפורמה אחת שהיא Wordpress, הם מכווננים את המערכות שלהם כולל החומרה והתוכנה – לעבודה אופטימלית עם וורדפרס.

הודות לכך, תוכלו לקבל תכונות שימושיות, למנוע בעיות אבטחה ולקבל תמיכה וסיוע בכל הקשור לוורדפרס.

5. שרת ייעודי (Dedicated Server)

 
אחסון בשרת ייעודי כשמו כן הוא, תוכלו לאחסן את האתר שלכם על שרת ייעודי משלכם שעליו יאוחסן אך ורק האתר שלכם. בשונה מאחסון שיתופי ו-VPS ששם האתר שלכם מאוחסן על אותו השרת יחד עם אתרים אחרים ומשתף איתם את אותם המשאבים.

אחסון על שרת ייעודי הוא די יקר, הוא נפוץ יותר בקרב אתרים גדולים, פורטלים ואתרי סחר עם היקף תנועה גדולה (400,000 גולשים ומעלה).  אתרים בסדר גודל זה מאחסנים בשרת ייעודי בגלל הפתרון שהוא מספק מבחינת ביצועים, רמות אבטחה גבוהות יותר ואמינות.

איך לבחור אחסון לאתר וורדפרס?

במידה וכבר חיפשתם חברה לאחסון אתר הוורדפרס שלכם או שאתם מתכננים לעשות זאת, תגלו שישנם אין ספור חברות אחסון אתרי וורדפרס ברחבי הרשת. הבחירה נעשית מורכבת יותר כאשר ישנם סוגי חבילות שונות לבחירה, אך בשורות הבאות אנסה להקל עליכם עם הבחירה.

ישנם 5 פרמטרים שחשוב לבדוק ולקחת בחשבון כשבוחרים חברת אחסון אתרים.

  1.  זמן פעילות – במידה ואינכם בוחרים בשרת ייעודי חשוב לבדוק האם החברה מציעה זמינות (Uptime) של 99% ומעלה. תוכלו לקבל מידע נוסף על חברות אחסון אתרים וזמני פעילות השרתים שהן מספקות בסקירה המלאה של אחסון אתרים מומלץ.
  2. שנות פעילות – זוהי גם אחת הדרכים על מנת לבדוק את אמינות חברת אחסון האתרים, ככל שהחברה נמצאת זמן רב יותר בשוק רוב הסיכויים שיש לה כבר ניסיון ולמדה מטעויות העבר.
  3. מיקום שרתים – השרתים של חברות אחסון האתרים ממקומות במיקומים שונים ברחבי הגלובוס, מיקום השרת משפיע ישירות על הביצועים ומהירות האתר, רצוי לבדוק אם השרתים שלהם ממוקמים קרוב למיקום של רוב הגולשים שלכם. בנוסף לכך, ישנם חברות שנותנות את האפשרות לבחור את מיקום השרתים באופן ידני כמו A2Hosting, SiteGround ו-Cloudways.
  4. שירות לקוחות – זהו אחד התנאים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון, חשוב לבדוק אם חברת האחסון מספקת תמיכה ושירות לקוחות 24/7 על מנת שתוכלו לבקש סיוע בכל שאלה או בעיה באחסון אתר הוורדפרס שלכם.
  5. שירותים נלווים – חברת אחסון טובה מספקת שירותים ופתרונות נוספים מלבד האחסון עצמו, מומלץ לבדוק מהי סוג האבטחה שהם מציעים, האם הם מציעים תיבת אימייל, והאם יש שירות גיבויים אוטומטיים לקבצי האתר.

לאחר שתוודאו שחברת האחסון מספקת את כל הפרמטרים האלו, תוכלו לבחור ולאחסן את אתר הוורדפרס שלכם בלי כאבי ראש מיותרים.

איך לבחור את חבילת האחסון המתאימה ביותר

לאחר שבחרתם את חברת האחסון לאתר הוורדפרס שלכם, תרצו לבחור חבילת אחסון מבין החבילות שהחברה מציעה. על מנת לדעת איזה מהחבילות מתאימה עבורכם תצטרכו לשאול את עצמכם מספר שאלות.

  1. מהי כמות הגולשים הקיימת או שעתידה להיות באתר?
  2. מהו התקציב שלכם עבור אחסון אתר?
  3. כמה מהר תנועת הגולשים תגדל?

התשובות לשאלות האלו יעזרו לכם לבחור את חבילת האחסון המתאימה ביותר. יחד עם זאת, חבילות אחסון מגיעות עם מספר אפשרויות שצריך לשים עליהם דגש. אלה הם האפשרויות שצריך לבחור בהתאם לתשובות לשאלות למעלה.

1. כמות אתרים לאחסון – החבילות מגיעות עם אפשרות לאחסון אתר אחד או לאחסון של יותר מאתר אחד עד לאפשרות ללא הגבלת אתרים, האפשרות הזאת קיימת במידה ותבחרו באחסון אתרים זול (אחסון שיתופי). מנגד, במידה ותבחרו באחסון VPS, אחסון בענן או אחסון ייעודי זה פועל אחרת. 

לא תהיה לכם הגבלה של אתרים, תצטרכו לבחור את גודל השרת עליו אתם מאחסנים את האתר בהתאם לגודל האתר שלכם. למשל, ב-Cloudways עבור החבילה הזולה ביותר שעלותה 11$/חודש תקבלו שרת עם 1GB זכרון, מעבד עם ליבה אחת, שטח אחסון של 25GB ושטח תעבורה של 1TB. 

המשמעות של הנתונים האלה שתוכלו לאחסן אתר או מספר אתרים בגודל קטן עד בינוני (עד 100,000 גולשים בחודש). במידה והאתר שלכם גדול יותר תצטרכו לשדרג את חבילת האחסון שלכם.

עם זאת, במידה ובחרתם באחסון שיתופי, תבחרו את גודל החבילה לפי גודל האתר או הצרכים שלכם. למשל, החבילה הזולה ביותר של HostGator שעלותה 2.75$/חודש תספיק במידה והאתר שלכם חדש או עד 50-70 אלף גולשים בחודש.

2. תעודת SSL חינם – זהו פרמטר נוסף שחשוב לשים עליו דגש, בחרו בחבילות שמציעות את אפשרות תעודת SSL. זו בעצם תעודה אבטחת שמאמתת את האתר ומוסיפה את אייקון המנעול ליד הדומיין של האתר. זה נותן הרגשת ביטחון לגולש, ותורם לביצועי ה-SEO של האתר. ברוב המקרים תעודת SSL מגיעים בחינם אצל רוב חברות אחסון האתרים.

3. זיכרון וכמות מעבדים – הפרמטר הזה בא לידי ביטוי כאשר בוחרים באחסון VPS או בשרת ייעודי. אחסון אתר מתבצע למעשה על שרתים, שהם בעצם מחשבים שמגיעים עם זיכרון RAM ומעבדים, ככל שכמות הזיכרון ומספר הליבות יהיו גדולים יותר כך האתר יהיה מהיר יותר.

המהירות מושפעת בהתאם לגודל האתר שלכם, במידה והאתר שלכם קטן או חדש, 1GB זכרון RAM וליבה אחת יספיקו לכם. אך אם יש לכם אתר סחר גדול או אתר תוכן עם כמות גולשים שהיא מעל 50,000 רצוי להגדיל את כמות הזיכרון ומספר הליבות של השרת.

 למעשה, אפילו אם האתר שלכם חדש בחירה בשרת חזק יותר תהיה אפקטיבית, כך שאם התקציב אינו מגביל אתכם רצוי להתחיל עם שרת חזק יותר.

קלאודוויז היא חברת האחסון המשתלמת ביותר עבור סוג אחסון כזה, עבור 11$ בחודש תוכלו לקבל שרתים מהירים ויציבים שמאוחסנים בחברות אחסון הענן המובילות בעולם כמו Amazon, Google, DigitalOcean.

לסיכום

בחירת חברת אחסון שמתאימה לעסק ולאתר שלכם היא החלטה חשובה וצריך להתייחס אליה ברצינות. בחירת חברת אחסון טובה תשפיע ישירות על הביצועים של האתר והאבטחה של האתר שלכם, ואם תרצו להשיג תוצאות טובות תצטרכו לבחור את חברת האחסון המתאימה ביותר עבורכם.

ההחלטה הסופית בסופו של דבר, מושפעות מהתקציב שלכם מול הביצועים שחברת האחסון מספקת, במידה והתקציב אינו פקטור משמעותי עבורכם אני ממליץ ללכת על קלאודוויז, חברת האחסון הזו מספקת את הביצועים הטובים ביותר ובמחירים זולים משמעותית ביחס למתחרותיה.

קלאודוויז מספקת מהירות, שירות לקוחות מעולה 24/7, והתקנה קלה של וורדפרס. תוכלו להיעזר במדריך שהכנתי להתקנת וורדפרס בקלאודוויז.

אני מקווה שהמדריך הזה נתן לכם ערך ועזר לכם ללמוד איך לבחור את חברת אחסון האתרים הטובה ביותר עבורכם, במידה ויש לכם שאלות אל תהססו ותרשמו בתגובות למטה.

5 1 דירוג
דירוג המאמר
הרשמה להתראות
עדכן אותי כאשר
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות

אוהבים את התוכן?
הכניסו את המייל שלכם וקבלו עדכונים על מאמרים חדשים, טיפים ועוד הפתעות…
 

קבלו טיפים עדכניים חינם

אני שולח מדי חודש מדריכים ותוכן איכותי על שיווק באינטרנט ובניית אתרים בוורדפרס.

רוצה להצטרף?
צרף את המייל שלך

איזה כיף, מדברים!

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך שעה

  *במסגרת שעות העבודה (9:00-17:00)

דילוג לתוכן