פלטפורמה לבניית אתרים היא הכלי להעברת המסר שלכם לציבור. זה נכון, שניתן להעביר את המסר גם דרך רשתות חברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם או טוויטר, אבל זה לא מספיק. אם אתם רוצים נוכחות באינטרנט ולבלוט מעל כולם בצורה כזאת שמייצגת באמת את העסק שלכם אתם צריכים לבנות אתר מושך וקל לניווט.
בניגוד לדפים ברשתות החברתיות, פלטפורמה לבניית אתר נותנת לכם אפשרות לבנות אתר ובכך לקבל שליטה על העיצוב והתוכן כך שתוכלו להדגיש את המאפיינים והתדמית של המותג שלכם בצורה מדויקת יותר.
עם זאת, ברשתות החברתיות כל העמודים נראים דומים מבחינה עיצובית ואין לכם אפשרות כלל לעצב אותו או להדגיש את מה שתרצו להדגיש. באתר האינטרנט שלכם בנוסף לעיצוב אישי תוכלו גם למכור מוצרים ולממש את מלוא תדמית העסק.
למה אתם צריכים פלטפורמה לבניית אתרים ?
פלטפורמות לבניית אתר הם הפתרון המושלם עבור עסקים קטנים, עצמאיים או למתחילים בתחום לבנות אתר אינטרנט ללא צורך בלשכור שירותי בניית אתרים או מתכנת.
עם זאת, הבחירה בפלטפורמה אחת יכולה להיות מאתגרת במיוחד למתחילים בתחום. יש כל כך הרבה פלטפורמות לבניית אתרים בשוק, אז איך תדעו מה הפלטפורמה שתהיה הפתרון המושלם עבורכם?
על מנת לענות על השאלה הזאת כתבתי את המאמר הזה שבו אני יעזור לכם לבחור את פלטפורמת בניית האתרים הטובה ביותר על ידי הדגשה של היתרונות והחסרונות של הפלטפורמות המומלצות ביותר כיום בשוק.
אם אתם ממהרים ומעוניינים לקבל סיכום מהיר של כל כל הפלטפורמות והמחיר שלהן, להלן הסיכום:
- וויקס – הדרך המהירה לבנות אתר. חינם והחל מ-18 ש"ח בחודש.
- וורדפרס – באופן כללי הטובה ביותר לבניית אתרים. החל מ-2.75$ לחודש.
- החנות האינטרנטית של ישראכרט – מעולה לבניית חנות אינטרנטית בעברית. החל מ-129 ש"ח לחודש.
- שופיפיי – פלטפורמה מתקדמת לבניית חנות אינטרנטית. החל מ-29$ לחודש.
במידה ויש לכם זמן ואתם רוצים להבין באמת מהי פלטפורמת בניית האתרים המתאימה ביותר עבור הצרכים שלכם במאמר הזה נשווה את הפלטפורמות שברשימה הבאה. אם אתם מעוניינים בפלטפורמה מסויימת פשוט תלחצו על השם שלה בשביל לדלג ישירות אליה.
בחירת פלטפורמה לבניית אתרים - איך לבחור את הנכונה עבורכם ?
לפני שבוחרים פלטפורמה לבניית אתרים, אתם צריכים לשאול את עצמכם מספר שאלות מנחות שהם מה אתם רוצים לעשות עם האתר שלכם? ומה המטרות והמאפיינים שתרצו שיופיעו באתר שלכם.
למשל המטרות יכולות להיות: פתיחת בלוג, בניית אתר תדמיתי או הקמת חנות וירטואלית (איקומרס). ולגבי המאפיינים, אתם צריכים להגדיר מה תרצו שיופיע באתר כמו טופס יצירת קשר, מערכת ניהול משתמשים וכ'ו.
אם אין לכם רעיונות, תבדקו את המתחרים שלכם או אתרים אחרים שאהבתם על מנת לקבל השראה לעיצוב והגדרת האתר שלכם.
עם זאת, אתם יכולים להתנסות ולבנות סקיצה לאתר שלכם בכל אחד מהפלטפורמות לפני שאתם מקבלים החלטה סופית. רוב הפלטפורמות לבניית אתרים מציעים את ממשק הגרור ושחרר (Drag&Drop) שחווית המשתמש שלו מעולה וקלה לבנה בנוסף לזה, אפשר לנצל את האפשרות של חשבונות ניסיון שחלק מהפלטפורמות מציעות, כמו שופיפיי וויקס למשל.
4 מדדים שהשתמשתי על מנת לתת ביקורת על הפלטפורמות לבניית אתרים הטובות ביותר
אני בניתי ועזרתי ליותר מ-100 לקוחות לאורך השנים והתנסיתי כמעט בכל פלטפורמה שיש. 4 הקריטריונים שבהם התמקדתי הם:
- ממשק משתמש – רציתי לוודא שהשימוש בפלטפורמות יהיה קל לשימוש למי שמתחיל בתחום ואינו יודע להתעסק יותר מידי בצד הטכני או שימוש בקוד. כל הפלטפורמות מגיעות עם ממשק גרור ושחרר שהו ובנוסף לזה אפשרויות רבות של התאמה אישית.
- שירות לקוחות – למרות שרוב הפלטפורמות מגיעות עם ממשק קל לבנה עבור המשתמש, אני מצפה ששירות הלקוחות שלהם יהיו לא פחות ממעולה למקרה שנצטרך אותם.
- מחיר – בגלל שהתחרות בשוק גדולה ויש המון פלטפורמות לבניית אתרים, בדקתי מי מבין כולם מציע את התמורה הטובה ביותר למחיר. השירותים שעליהם התבססתי בשביל לחשב את התמורה הטובה ביותר הם שירותי דומיין חינם, אחסון אתר, SSL חינם, כלים לבניית חנות וירטואלית וכ'ו. ולאלה שהשירותים לא בחינם, בדקתי את העלויות של כל התוספות האלו.
- כלים ועזרים – פלטפורמת בניית האתרים חייבת להכיל אצלה אפשרות לשימוש בתוספים שמקלים על המשתמש שמונעות התעסקות יתר, למשל תוסף חיבור לגוגל אנליטיקס, תוספי SEO וכ'ו.
ועכשיו לאחר שלמדתם איך לבחור נכון ומה הדגשים, בואו נעבור על הפלטפורמות הטובות ביותר לבניית אתר בלי ידע בקוד או השכרת שירותי בניית אתרים, מתכנת.
4 פלטפורמות לבניית אתרים המומלצות ביותר
וורדפרס היא פלטפורמה לבניית אתרים ומערכת ניהול תוכן מבוססת קוד פתוח הפופולרית ביותר בעולם, נכון להיום מעל 30% מהאתרים בעולם בנויים על וורדפרס. משתמשים בה אתרי חדשות גדולים כמו CNN, הניו יורק טיימס, ועד לבלוגרים הפופולרים ביותר.
הפלטפורמה הזאת נמצאת בראש הרשימה בגלל הפופולריות שלה, הכלים החזקים שהיא מציע, הגמישות ונוחות השימוש. מכיוון שוורדפרס היא מערכת קוד פתוח המשמעות היא כשתבנו אתר תהיה לכם שליטה מלאה על האתר שלכם בשונה משאר הפלטפורמות שמוצגים ברשימה.
עם זאת, וורדפרס לא מגיע עם שירות אחסון אתר. בניגוד לשאר הפלטפורמות אתם תצטרכו לרכוש חבילת אחסון בעצמכם ולאחסן את האתר באחת החברות הפופולריות לאחסון וורדפרס.
יתרונות
וורדפרס נותנת לך שליטה מלאה על השימוש באתר, לוורדפרס יש אין סוף תוספים חינמיים שהם יעזרו לכם להשיג גמישות עבור פונקציות מורכבות שתרצו שיהיו באתר. עם וורדפרס תוכלו לבנות כל סוג של אתר מהאתרים הקטנים והבסיסיים ביותר לאתרי סחר ופורטלים מורכבים.
במידה ואתם מתכננים לקדם אתר האתר שלכם במנועי החיפוש וורדפרס היא המערכת שזוכה בתואר המנצח. לעיתים קרובות לקוחות שואלים אותי אם וורדפרס טובה ל-SEO. התשובה היא חד משמעית כן, אתרי וורדפרס נוטים להיות מדורגים בראש החיפושים בגוגל בזכות המאפיינים שמובנים במערכת.
לוורדפרס יש אלפי תבניות עיצוב מוכנות, זה אומר שתוכלו לבחור אחת מהם ולהשתמש לעיצוב האתר שלכם. בנוסף לכך, לוורדפרס יש תוספים שנותנים את האפשרות לממשק גרור ושחרר (Drag&Drop). הפופולרי ביותר בקרב משתמשים הוא אלמנטור, בעזרתו תוכלו לגרור פריטים לתוך העמוד ולעצב לפי רצונכם בגמישות.
זאת ועוד, תוכלו להשתמש בתוספי SEO שעוזרים לשפר את הקידום של האתר בצורה כזו שמנועי חיפוש אוהבים. יש בוורדפרס עשרות אלפי תוספים בחינם. תוספים בוורדפרס זה בעצם מעין אפליקציות שמורידים לפלטפורמה והם מוסיפות לכם לאתר פונקציונליות ומאפיינים נוספים שבמידה ולא היו קיימים הייתם צריכים לשכור מתכנת או לבנות בעצמכם בקוד.
פלטפורמת בניית האתרים וורדפרס מתורגמת לעשרות שפות, כך שתוכלו להשתמש בכל המאפיינים והפונקציות בשפה שבה נוח לכם וליצור אתרים מרובי שפות.
אם נחשב את כל היתרונות האלו, יחד עם התוספים החינמיים ולמרות שאחסון האתר צריך להיעשות על ידכם. וורדפרס תצא יותר זולה מכל שאר הפלטפורמות שמוצגות במדריך זה.
לכן, וורדפרס היא פלטפורמה ומערכת לניהול תוכן מספר 1. היא מתאימה לבעלי עסקים, בלוגרים ומפתחי אתרים.
חסרונות
וורדפרס היא פלטפורמה לא קלה לתפעול עבור מתחילים, אתם תצטרכו לנהל את כל המאחורי הקלעים בעצמכם. למשל, את תחזוקת האתר, מהירות האתר, אחסון האתר תצטרכו לנהל בעצמכם.
אבל, אתם לא צריכים לדאוג לגבי זה. בהתחלה זה אולי נראה מורכז וקשה אבל רוב המשתמשים מתגברים על זה במהירות.
בנוסף לכך, תצטרכו לדאוג לעדכונים של מערכת וורדפרס עצמה, התוספים שלה וליצור גיבויים לאתר. בשונה משאר הפלטפורמות ששם הניהול מתבצע על ידי החברה שמפעילה את הפלטפורמה.
מחירון וורדפרס
זה נכון שפלטפורמת וורדפרס היא בחינם, אך עם זאת, תצטרכו לרכוש בנפרד שרת לאחסון האתר ודומיין לאתר. חברת Cloudways.com היא חברה מומלצת לאחסן בה את האתר שלכם, החברה מאחסנת בענן ולא בשרתים שיתופיים מה שנותן מהירות לאתר שלכם ועוזר לדירוגים גבוהים בגוגל.
אתם משלמים רק על מה שהשתמשתם, העלות לחודש היא החל מ-10$ לחודש (כ-35 ש"ח לחודש). במידה ואחרי חצי חודש החלטתם לעבור מהם תשלמו 5$ (על פי הזמן שהשתמשתם). בנוסף לחברת האחסון תצטרכו גם לשלם על דומיין בנפרד החל מ-40 ש"ח. תוכלו להשתמש בקוד הקופון שקיבלנו מהם ולקבל 25% הנחה ל-3 חודשים ראשונים. (קוד קופון: GROWMORE)
בניגוד לזה, יש חברות אחסון וורדפרס זולות בהרבה ומעולות עבור תחילת הדרך של האתר שלכם ואפילו מציעות דומיין חינם לשנה. החברה שמציע את כל זה היא חברת Hostgator.com, אתם יכולים לפתוח אתר וורדפרס רק ב-2.75 $ לחודש (כ-9 ש"ח) ובנוסף לקבל גם דומיין בחינם לשנה ותמיכה 24/7 מעולה בטלפון או בצ'אט לייב מהיר להפליא.
בנוסף למחיר הזול כשתרכשו את אחת החבילות שלהם באחסון השיתופי תקבלו גם תעודת SSL בחינם, ודומיין חינם. במידה ואחרי הרכישה התחרטתם תוכלו לקבל החזרה כספי מלא עד 30 יום מרגע הרכישה. אם תוסיפו 2.5$ ותרכשו את החבילה שעולה 5.45$ לחודש, תקבלו אחסון מספר אתרים ללא הגבלה ובנוסף גם שטח אחסון ללא הגבלה – מאוד משתלם למתחילים. הנציגים של Hostgator מבינים עניין בכל הנוגע לוורדפרס ותוכלו להיעזר בהם בחינם בכל בעיה שתצוץ לכם.
שימו לב:
1. הדומיין שאתם מקבלים בחינם הוא בסיומת com. במידה ואתם רוצים סיומת co.il. תצטרכו לרכוש דומיין בנפרד מומלץ ב-box.co.il
2. המחיר הוא הטבה עבור תכנית של 3 שנים. כך שהחבילה תעלה 99$ תשלום חד פעמי ל3 שנים. קיימות גם תוכניות לשנה ולשנתיים.
תקופת זמן | מחיר החבילה |
---|---|
12 חודשים | 4.95$ לחודש |
24 חודשים | 3.95$ לחודש |
36 חודשים | 2.75$ לחודש |
לקבלת הטבת המחיר 2.75$ לחודש לחצו על הכפתור למטה ובעמוד שתעברו אליו
לחצו למעלה על "36 חודשים"
וויקס (Wix.com) היא פלטפורמה לבניית אתרים עם ממשק משתמש מאוד ידידותי ותתאים למי שמתחיל ללמוד וגם למי שיש ניסיון בתחום. הפלטפורמה היא בין הפופולריות בשוק ובעלת משתמשים רבים.
יתרונות
וויקס מגיע עם אחסון כלול, מה שאומר שלא תצטרכו לשלם בנפרד עבור אחסון האתר. אתם מקבלים גישה למאות של תבניות מוכנות עבור העיצוב של האתר. את התבניות אתם יכולים לערוך בקלות בעזרת ממשק הגרור ושחרר.
כשאתם נרשמים לאחד החבילות וויקס מספקת תעודת SSL חינם, התעודה לא מותקנת בצורה אוטומטית תצטרכו להתקין אותה לבד.
וויקס מציעה אחסון בחינם עם תעבורה ואחסון מוגבלים בחבילה החינמית שלה וזה מתאים עבור מי שרוצה לבנות אתר/דף נחיתה פשוט. עם זאת, בעזרת החבילה החינמית אתם יכולים להתנסות בממשק של וויקס ולבחון אם זה מתאים לכם. התכנית הזו לא כוללת דומיין לאתר שאותו תצטרכו לרכוש בנפרד אם תבחרו בוויקס כפלטפורמה לבניית האתר שלכם.
מלבד זה שוויקס מציעה אין ספור תבניות לאתר שלכם, היא מציעה עשרות אפליקציות שימושיות להתקנה באתר בחינם או בתשלום, חלק מהאפליקציות הם תוצרת וויקס וחלק נוצרו על ידי מפתחים אחרים. האפליקציות האלה נותנות לכם את האפשרות להוסיף פונקציות מיוחדות לאתר שלכם מבלי להסתבך יותר מידי.
חסרונות
בחבילה החינמית והחבילה הבסיסית "Connect Domain" האתר שלכם יוצג עם פרסומות של וויקס שזה קצת מבאס, תצטרכו לשדרג לחבילת Combo ומעלה בשביל לבטל את הפרסומות.
חיבור דומיין מותאם אישית לא אפשרי בחבילה החינמית ובחבילה הבסיסית שעלותה 18 ש"ח/חודש ניתן לחבר דומיין אישי אך הוא יהיה בתשלום.
בנוסף לזה, אם אי פעם בעתיד תרצו לשנע את כל האתר שלכם מוויקס לפלטפורמה אחרת, זה יהיה תהליך מורכב ולא פשוט.
כמו כן, מבחינת קידום אורגני לאורך השנים וויקס זכו לביקורות שליליות.
לפני לא מעט זמן החברה הודיע שהם שיפרו את יכולות קידום האתרים של הפלטפורמה במנועי חיפוש והוסיפו כלים עבור הקידום האורגני.
משתמשים רבים מדווחים על שיפור אך עם זאת, עדיין האתר שלכם יתקשה להגיע לתוצאות הראשונות בדירוג ביחס ליכולות שמציעות שאר הפלטפורמות.
חשוב להדגיש שההשוואה של ביצועי ה-SEO של וויקס הם ביחס לשאר הפלטפורמות, האתר שלכם יופיע בגוגל ואפילו יצליח להגיע למקומות הראשונים אך אם מציבים ומשווים לפלטפורמות אחרות הביצועים של וויקס יהיו נמוכים יותר.
מחירון חבילות וויקס
וויקס מציעה חבילה חינמית מוגבלת, ההגבלות יהיו קריטיות למי שרוצה לבנות אתר שהוא קצת יותר מדף נחיתה בסיסי מכיוון שיופיעו באתר פרסומות וגם הדומיין לא יהיה מותאם אישית. בנוסף לזה, התעבורה החודשית ושטח האחסון של האתר יהיו נמוכים.
לעומת זאת, מי שישדרג לאחת מחבילות הפרימיום שלהם יקבל דומיין מותאם אישית כשבחבילת הפרימיום שנקראת "Connect Domain" שעלותה 18 ש"ח בחודש הדומיין יהיה בתשלום ובשאר החבילות הדומיין ללא תשלום.
במידה ותרצו להשתחרר מפרסומות לגמרי ולקבל גם דומיין חינם תצטרכו לרכוש את חבילת ה"Combo" ומעלה בעלות של החל מ-35 ש"ח לחודש. ובחבילת האיקומרס שלהם (חנות וירטואלית) המחיר מתחיל מ-69 ש"ח לחודש.
אם אתם מעוניינים ללמוד מה ההבדל בין וורדפרס לוויקס שהם 2 הפלטפורומות הנפוצות ביותר שרבים רוצים לדעת מה ההבדלים בינהם, הכנתי מדריך השוואה של וויקס או וורדפרס.
מחירון חבילות פרימיום בוויקס
Connect Domain 18₪/חודש | Combo 35₪/חודש | Unlimited 49₪/חודש | VIP 99₪/חודש | |
---|---|---|---|---|
דומיין מותאם אישית | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
ללא פרסומות וויקס | ―︁ | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
נפח אחסון | 500MB | 3GB | 10GB | 35GB |
תעבורה חודשית | 1GB | 2GB | ללא הגבלה | ללא הגבלה |
דומיין חינם לשנה | ―︁ | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
שירות לקוחות | שירות 24/7 | שירות 24/7 | שירות 24/7 | שירות VIP |
לוגו לאתר | ―︁ | ―︁ | ―︁ | ✓︁ |
תעודת SSL חינם | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
75$ פרסום בגוגל | ―︁ | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
ההבדלים בין חבילת פרימיום לחבילה החינמית
שירות | חבילה חינמית | חבילת פרימיום |
---|---|---|
דומיין | דומיין ממותג של וויקס username.wixsite.com/sit eaddress | חיבור דומיין מותאם אישית |
פרסומות וויקס | פרסומת של וויקס מופיעה בכל
עמוד | ללא פרסומות |
נפח אחסון | עד 500MB | 500MB ומעלה |
תעבורה חודשית | עד 500MB | 1GB ומעלה |
סליקה באתר | לא זמין | זמין בחבילות איקומרס |
שירות לקוחות | זמין | תמיכה VIP |
גוגל אנליטיקס | לא זמין | זמין |
לקבלת 14 ימי ניסיון חינם לחצו על הכפתור ובעמוד שתעברו אליו
לחצו על "Get Started"
החנות האינטרנט שלי הוא מיזם שנעשה בשיתוף פעולה עם ישראכרט, הפלטפורמה נועדה למי שרוצה להקים חנות וירטואלית בצורה קלה (יש לומר מאוד קלה). החנות האינטרנט שלי זה השילוב בין יעילות לבין קלות השימוש למי שאין מושג כליל בעולם הטכנולוגי.
כל הפעילות העסקית שלכם מנוהלת בתוך הפלטפורמה עצמה. "החנות האינטרנטית שלי" מספקת לכם פלטפורמה בניית אתרים נוחה שנותנת לכם את האפשרות לנהל את כל צרכי העסק שלכם במקום אחד. לדוגמא: חשבוניות, סליקה, משלוחים וכל ענייני השיווק.
יתרונות
החנות האינטרנטית של ישרכארט מספקת תמיכה ליווי והדרכה בשפה העברית און ליין באמצעות הצ'אט, כך שגם אם נתקלתם בקושי בבניית האתר תוכלו לקבל הדרכה בכל שלב.
הפלטפורמה בנויה בבסיסה רק עבור חנויות וירטואליות מה שגורם לה לספק ממשק משתמש שתפור עבור צרכים של חנות אינטרנטית. בנוסף לכך, מכיוון שזו חנות אינטרנטית של ישראכרט תוכלו להתחבר סליקה בקלות כבר בשלב ההרשמה עם עמלות סליקה נמוכות מבית ישראכרט.
המערכת מספקת אינטגרציה בקלות עם גוגל אנליטיקס, גוגל אדס ופייסבוק. בנוסף לזה, תוכלו לחבר את האתר שלכם ישירות לחברת המשלוחים עם 100% אינטגרציה והזמנת שליח מדף ההזמנה. החברות שעובדות בשיתוף פעולה עם החנות האינטרנטית של ישראכרט הם צ'יטה, HFD, Get Package ו-ישגב.
זאת ועוד, דרך הפלטפורמה ניתן לממשק את האתר לזאפ השוואת מחירים, חיבור למערכת דיוור אלקטרוני, חיבור לוואטספ וחיבר קטלוג גוגל שופינג. הכל במקום אחד. מבחינה עיצובית הפלטפורמה מציעה לכם 10 תבניות עיצוב חינמיות ובמידה תרכשו את החבילה היקרה יותר תקבלו תבניות עיצוב פרימיום.
כשתבנו אתר בפלטפורמה תקבלו 100% הנחה בפתיחת מסוף (ללא עלות) ועמלת סליקה נמוכה של 1.1%. צוות התמיכה פועל 24/7 ודובר עברית, תוכלו לפנות אליהם בצ'אט אונליין ומיילים. יתרה מכך, תוכלו לעיין בעשרות מדריכים ברורים לתפעול החנות האינטרנטית בדף המדריכים.
חסרונות
אמנם המערכת מספקת את כל מה שדרוש על מנת להקים חנות אינטרנטית, אך לא תוכלו לקבל מעבר לזה פונקציונליות וגמישות מבחינת עיצובית. במידה ואתם לא אנשי טכנולוגיה זה לא יהווה מכשול עבורכם שכן ישראכרט מספקת כל הצרכים הדרושים על מנת לנהל חנות אינטרנטית.
מבחינת התמחור החנות האינטרנטית של ישראכרט לא זולה. את כל הטוב שלהם תקבלו תמורת 294 ש"ח לחודש (במסלול של 3 שנים), אך אם מחשבים את כל האפשרויות שישראכרט פותחת בפני בעלי החנויות שזה תמיכה בעברית, ליווי בהקמה, סליקה ללא עלות חודשית, אחסון אתר המחיר יקר לא בהרבה משאר הפלטפורמות לבניית אתרים.
מחירון חבילות
החבילה הבסיסית ביותר תהיה טובה עבור מי שמספר המוצרים שלו אינו עולה על 5 מוצרים ועלותה 129 ש"ח במסלול של 3 שנים. במידה והצרכים שלכם גדולים יותר אתם תצטרכו לבחור בחבילה המתקדמת יותר שמציעה מוצרים ללא הגבלה בעלות של 294 ש"ח לחודש במסלול של 3 שנים.
חנות קטנה 129₪/חודש | Combo 294₪/חודש | |
---|---|---|
ללא הגבלת מוצרים | עד 5 מוצרים | ✓︁ |
ללא הגבלת עסקאות | ✓︁ | ✓︁ |
עסקאות טלפוניות | ✓︁ | ✓︁ |
תוסף נגישות | ✓︁ | ✓︁ |
תעודת SSL חינם | ✓︁ | ✓︁ |
התאמה למנועי חיפוש | ✓︁ | ✓︁ |
חיבור מובנה למשלוחים | ✓︁ | ✓︁ |
הזמנת שליח מדף ההזמנה | ✓︁ | ✓︁ |
שירותי לוקרים | ―︁ | ✓︁ |
ניהול מלאי במחסן | ―︁ | ✓︁ |
שמירת כ"א לקניות הבאות | ―︁ | ✓︁ |
מחירון לפי מסלולים
לקבלת 14 ימי ניסיון חינם לחצו על הכפתור למטה ובעמוד שתעברו אליו
לחצו על "להתנסות 14 יום חינם"
שופיפיי גם היא פלטפורמה בניית אתרים פופולרית לבניית חנויות אינטרנטיות (איקומרס), היא תוכננה במיוחד עבור חנויות וירטואליות ואתרי מסחר אלקטרוני. גם כאן, אין צורך בידע של קוד מכיוון שכל ההתעסקות הטכנית נעשית על ידי הממשק.
הפלטפורמה היא בעל תואר מכובד מאוד בענף החנויות וירטואליות והיא מפעילה יותר מחצי מיליון עסקים ומיליון משתמשים פעילים. בשנים האחרונות הרבה סוחרים ב-eBay ו- Amazon בחרו לעבור לשופיפיי בגלל עלויות נמוכויות יותר ולנוכח העובדה שהבעלות על האתר בידיים שלהם ולא תלויה בחברות הגדולות שיכולות לסגור להם את החנות בכל רגע (זה קורה לא מעט).
יתרונות
שופיפיי היא פלטפורמה שמספקת את כל הפתרונות בתוך הפלטפורמה. זה אומר, שלא תצטרכו לדאוג לאחסון אתר, לגיבויים, עדכונים וכ'ו. שופיפיי עושה את כל זה עבורכם.
כפלטפורמה לבניית אתרים שמתמחה בחנויות אינטרנטיות היא מספקת ניהול מלאי, אנליזה ונתונים, כלים ואינטגרציות שמייעלות את השיווק. בנוסף לכך, שופיפיי מציע פתרונות סליקה שנקרא Shopify Payments שמאפשרת לקבל תשלומים ויתרה מכך תוכלו גם לחבר סליקה של חברות צד שלישי אחרות.
לשופיפיי יש חנות אפליקציות שנכון להיום מונים מספר לא קטן של תוספים, ממש כמו חנות התוספים של וורדפרס. בעזרת האפליקציות תהיה לכם גמישות מלאה בעיצוב האתר, מכירות רשימות דיוור ותוספים מקצועיים להגדלת המכירות. ממשק המשתמש של שופיפיי מאוד ברור עם חווית משתמש מעולה. בנוסף לכך, יש אפילו תבנית שופיפיי בעברית שנוצרה עבור חנויות שופיפיי לקהל ישראלי.
תוכלו לבחור ממגוון רב של תבניות עיצוב חינמיות ששופיפיי מציע ואם אתם בשלב מתקדם יש תבניות עיצוב בתשלום שמוסיפות פונקציונליות וגמישות לעיצוב האתר. ואפילו במידה ותרצו גמישות טוטלית בעיצוב האתר בחנות האפליקציות של שופיפיי ניתן למצוא אפליקציה בשם Gempages שהיא נותנת את האפשרות של ממשק גרור ושחרר (Drag&Drop).
אמנם התוסף בתשלום אבל הוא שווה כל שקל ויחסוך לכם כסף עתידי שהייתם צריכים להוציא למתכנת בשביל לעשות פונקציות עיצוב מסויימות. אני בניתי איתו מספר אתרים והוא סופר נוח.
יתרון נוסף שיש לשופיפיי הוא שירות הלקוחות שיש לומר מדהים להפליא וזמין 24/7 ומוכן לסייע בכל בעיה או שאלה. בנוסף לכך, תוכלו לממשק חברות משלוחים ישירות משופיפיי והקלדת הזמנות וכתובות למשלוחים באופן אוטמטי. בין החברות שמתממשקות לשופיפיי הם תפוז, HFD, הוריקן ועוד.
חסרונות
ביחס לשאר הפלטפורמות שאנחנו מציגים כאן שופיפיי מעט יותר יקרה מהן. בנוסף לחבילת הבסיס שופיפיי גובה עמלה של 2% על כל מכירה שנעשתה דרך האתר. מכיוון ששופיפיי היא מערכת קוד סגור זה יהיה קשה מאוד להעביר את האתר לפלטפורמה אחרת.
במידה ואתם בונים אתר בעברית תצטרכו להשתמש בתבניות RTL ולתרגם את המילים בתבנית בהגדרות האתר, התרגום הוא קצת מאתגר אך זה אפשרי.
יתרה מכך, במידה ונתקלתם בקשיים לתרגם את האתר בעצמכם תצטרכו להיעזר במתכנת ועלות העבודה לא תהיה זולה. אך ישנו פתרון מעולה, חברת Zissultd בבעלות חן זיסו מומחה שופיפיי, השיקה תבנית שכולה בעברית במחיר ממש משתלם.
התבנית מקבלת עדכונים במידת הצורך כל כמה חודשים ואת העדכון תקבלו ישירות למייל. את התבנית ניתן להוריד מכאן. בנוסף, הכנתי מדריך מלא להורדה והתקנת תבנית שופיפיי בעברית.
מחירון חבילות שופיפיי
החבילה הבסיסית של שופיפיי תעלה לכם 29$ לחודש ועוד 2% על כל עסקה שהתבצע באתר. ואם תחליטו לשדרג לחבילה הסטנדרטית זה יעלה לכם 79$ לחודש ו-1% על כל עסקה. בדומה לאופן שבו איביי ואמזון עובדות, רק שאצלם זה 10% ומעלה.
במידה ותסלקו דרך Shopify payments תהיו פטורים מעמלת עסקאות ועמלת הסליקה תהיה 2.9% בחבילה הבסיסית, 2.6% בחבילה הסטנדרטית ו- 2.4% בחבילה המתקדמת. כל זה רלוונטי במידה ויש לכם חשבון בנק אמריקאי, במידה ולא הפתרון המושלם הוא להתחבר ל-Payplus שדרכם עמלות המכירה יהיו 1.5% בממוצע. אם תוסיפי לזה את עמלת העסקאות של שופיפיי זה יוצא בממוצע 3.5% שזה קצת יותר מהסטנדרט של Shopify payments.
אם תרצו פלטפורמה לבניית אתר עבור חנות אינטרנטית שתוריד מימכם כאב ראש והתעסקות מיותרת, שופיפיי תהיה הפתרון המושלם עבורכם. זאת ועוד, תוכלו לקבל 14 ימי ניסיון בחינם, כך שבמידה ומכל סיבה שהיא תרצו לעזוב את שופיפיי תוכלו לעשות זאת ללא תשלום והתחייבות.
חבילה בסיסית 29$/חודש | חבילה סטנדרטית 79$/חודש | חבילה מתקדמת 299$/חודש | |
---|---|---|---|
מוצרים ללא הגבלה | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
תמיכה 24/7 | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
תעודת SSL חינם | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
החזרת נוטשי עגלה | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
יצירת גיפט קארד | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
יצירת קופוני הנחה | ✓︁ | ✓︁ | ✓︁ |
חיבור עובדים
(Staff account) | 2 | 5 | 15 |
יצירת דוחות מתקדמים | ―︁ | ✓︁ | ✓︁ |
חישוב עלות משלוח
בהתממשקות | ―︁ | ―︁ | ✓︁ |
לקבלת 14 ימי ניסיון חינם לחצו על הכפתור למטה ובעמוד שתעברו אליו
לחצו על "Start free trial"
לסיכום: באיזה פלטפורמה לבניית אתרים בוחרים ?
לאחר שסקרנו את כל הפלטפורמות לבניית אתרים אני מאמין שוורדפרס היא הבחירה הטובה ביותר בגלל הגמישות שלה בעריכת הפיצ'רים, הגמישות שלה והמחיר שלה. במידה ואתם מתחילים בתחום ולא תרצה כאב ראש מיותר וויקס תהיה בחירה טובה עבורכם, שכן היא מנהלת לכם את האחסון, מהירות האתר ודרישות תחזוקה אחרות. במידה ותבחרו וויקס כל מה שישאר לכם זה רק העיצוב וחיבור דומיין.
במידה ואתם מחפשים פלטפורמת לבניית אתרים עבור אתר שימכור מוצרים אני ממליץ ללכת על פלטפורמה שבבסיסה מיודעת עבור חנויות וירטואליות, מי שתעשה את העבודה זו החנות האינטרנטית של ישראכרט ובמידה ואנגלית הוא הצד החזק שלכם מומלץ ללכת עם שופיפיי.
זה נכון שאפשר לבנות חנות אינטרנטית גם עם וורדפרס אך ההתעסקות עם האתר תהיה גדולה יותר מאשר שאר הפלטפורמות שמיועדות במיוחד לזה.
אם תבחרו לבנות אתר אינטרנט עם וורדפרס הכנו מדריך בסיסי מלא לבניית אתר אינטרנט עם וורדפרס, בעזרת המדריך תוכלו להתקדם שלב אחר שלב לבניית אתר לבד.
אני מקווה שהמדריך הזה עזר לכם לבחור את הפלטפורמה הטובה ביותר עבורכם, במידה ובחרתם לבנות אתר בוורדפרס הכנתי מאמר שלם שמסביר על העלויות של בניית אתרים.
שאלות נפוצות על פלטפורמות לבניית אתרים
באיזה פלטפורמה משתמשים חברות לבניית אתרים ?
רוב החברות לבניית אתרים המקצועיות בונות את האתרים ללקוחות שלהם בעזרת וורדפרס. גם אני בונה אתרים ללקוחות שלי בעיקר בוורדפרס מכיוון שוורדפרס מציע שלל תוספים שמקלים על העבודה.
בנוסף לכך, לוורדפרס יש תוסף שנקרא אלמנטור שהוא משנה את כל כללי המשחק בכל הקשור לעיצוב האתר, זמני בניית האתר קצרים יותר הודות לאלמנטור. זה נכון יש פיצ'רים שדורשים קוד אך את רוב האפשרויות הפופולריות ניתן לבנות בעזרת אלמנטור.
האם אפשר להחליף ולעבור בין פלטפורמות ?
למעט וורדפרס, עם אף פלטפורמה אחרת לא ניתן להעביר את האתר. באלה שכן אפשר זה תהליך לא פשוט ועדיף לוותר עליו. לכן, חשוב לבחור עוד בתחילת הדרך את הפלטפורמה הנכונה עבורכם כדי שתוכלו לגדול ללא כאב ראש מיותר.
איך אוכל לבנות אתר בחינם ?
אם מה שאתם מחפשים זה בניית אתר בחינם, אז אתם צריכים לבדוק את התכנית החינמית של וויקס. דרכה תוכלו לבנות אתר משל עצמכם בחינם. עם זאת, זה פחות מומלץ למי שמחפש לגדול בצורה משמעותית ולהקים עסק רציני באינטרנט מכיוון שמוסרים הרבה אפשרויות בגרסא החינמית כמו דומיין וגם פרסומות שמופיעות באתר (לא נראה רציני).
במידה ובניתם אתר עם התכנית החינמית של וויקס, תמיד תוכלו להסיר את הפרסומות בכך שתשדרגו לחבילה המתקדמת יותר שעולה 35 ש"ח בחודש ותקבלו אתר בלי פרסומות ועם דומיין לשנה בחינם.
איך אוכל לקבל דומיין בחינם?
הדרך הכי טובה להשיג דומיין בחינם היא להירשם לפלטפורמה לבניית אתרים שמביאה בחבילות שלה את האפשרות של דומיין חינם. למשל, וויקס מציעה דומיין בחינם בחבילות המתקדמות שלה ובמידה ותבנו אתר וורדפרס גם שם תקבל דומיין חינם (דרך Bluehost.com).
האם אני חייב לרכוש אחסון לאתר שלי ?
כן, כל הפלטפורמות בסופו של דבר צריכים אחסון אתרים, בעצם שם נמצאים כל קבצי האתר שלכם. בוורדפרס תצטרכו לרכוש את אחסון האתר בנפרד ובשאר הפלטפורמות האתר מאוחסן בשרתים שלהם.
תוכלו להתחיל עם החבילות הזולות לאחסון האתר שמציע קיבולות נמוכות של תעבורה ושטח אחסון. וככל שהאתר שלכם יגדל מבחינת תוכן ותנועת גולשים תתבקשו לשדרג את חבילות האחסון שלכם.
מהי הפלטפורמה לבניית אתרים הכי טוב לקידום אורגני ?
מהניסיון שלי וורדפרס היא הפלטפורמה הטובה ביותר עבור קידום אורגני, אני משתמש בוורדפרס על מנת לבנות אתרים ללקוחות שלי ואני לא לבד, יותר מ30% מהאתרים בעולם בנויים על וורדפרס.
כל מומחה לקידום אתרים שתשאלו אותו מה הפלטפורמה הידידותית ביותר עבור SEO יענה לכם שוורדפרס הטובה ביותר. זאת אחת הסיבות שאנשים מעדיפים לבנות עליה את האתר שלהם.
תוכלו ללמוד איך לבנות אתר אינטרנט בעצמכם (מדריך בסיסי מלא).
מהי פלטפורמת בניית האתרים הטובה ביותר עבור חנויות אינטרנט ?
אין פלטפורמה ספציפית שניתן להצביע עליה ולומר חד משמעית שהיא הטובה ביותר. כמעט כל פלטפורמה לבניית אתרים טוענת שיש לה את היכולות לבניית חנות וירטואלית.
אם אתם שואלים אותי, אז אני מאמין שהפלטפורמות עושות את העבודה כהוגן בכל הקשור לבניית חנות אינטרנטית הם: Woocommerce (וורדפרס), ושופיפיי.
הערה חשובה: על מנת למנוע בלבול בבחירה הצגתי במאמר הזה רק 4 פלטפורמות לבניית אתרים, אך חשוב לדעת שיש עוד פלטפורמות שלא מוצגות במאמר הזה כמו: Google sites, Weebly, squarespace, מג'נטו. לא סקרתי את הפלטפורמות האלה פשוט בגלל שאני מאמין ש-4 האפשרויות שהצגתי במאמר הזה הם הטובות ביותר וגם הפופולריות ביותר.