growmore-מדברים וורדפרס
Search
Close this search box.

וויקס או וורדפרס – WIX vs Wordpress – השוואה מלאה

וויקס או וורדפרס

תוכן העניינים

5/5 - (3 votes)

וויקס או וורדפרס זו שאלה שעולה אצל הרבה אנשים לפני שבוחרים פלטפורמה לבניית אתר. ובכלל, זו שאלה שמעניינת רבים גם אם כבר יש להם אתר באחת הפלטפורמות. ניתן לראות את ההתעניינות גם בחו"ל, יש אלפי חיפושים בגוגל למילים כמו "Wix vs Wordpress" או "Wix or Wordpress". 

אם הגעתם לכאן, אני מניח שהשאלה הזו מעניינת גם אתכם ואתם רוצים לדעת מה עדיף וויקס או וורדפרס. במאמר הזה, אני אשווה בין שני הפלטפורמות ואציג היתרונות והחסרונות. אני מקווה שהמאמר הזה יעזור לכם להחליט עם איזו פלטפורמה לבנות את האתר שלכם.

מה זה וויקס?

וויקס זו פלטפורמה לבניית אתרים מבוססת ענן, הפלטפורמה נותנת אפשרות לבנות אתר בחינם וגם בתשלום. היא מגיעה עם ממשק משתמש מאוד ידידותי ואתם יכולים בצורה אינטואיטיבית ללמוד לעבוד איתה בזמן השימוש.

אתר: www.wix.com

וויקס מספקת מאות תבניות שתוכלו לבחור לעיצוב האתר. הפלטפורמה מגיע עם ADI שזה מערכת בינה מלאכותית של עיצוב, ולטענתם הראשונה בעולם. זאת מערכת שבעזרת לוגיקה מתוחכמת עוזרת לכם לעצב את האתר תוך זמן קצר. בנוסף לכך, תוכלו לבנות תבנית מ-0 בלי להשתמש באחת התבניות המוכנות של וויקס.

כשמדברים על פלטפורמה מבוססת ענן, הכוונה היא שעם וויקס אתם בונים את האתר שלכם על התוכנה שלהם והכלים שלהם. האתר שלכם פועל על השרתים שלהם. אתם ניגשים לאתר שלכם דרך לוח הבקרה של וויקס ולא דרך FTP או לוח בקרה של השרת. מנגד, יש פלטפורמות כמו וורדפרס ששם אתם מנהלים בנפרד את כל התיקיות של האתר וכל החלקים שלו כמו אחסון, תוכנה, תוספים ותבניות.

מה זה וורדפרס?

וורדפרס בבסיסה הוקמה כפלטפורמה לבניית בלוגים, אך לאורך השנים עקב היותה מערכת ניהול תוכן מבוססת קוד פתוח צברה פופולריות. נכון להיום מעל 30% מהאתרים בעולם בנויים על וורדפרס. משתמשים בה אתרים גדולים כמו CNN, הניו יורק טיימס, ועד לבלוגרים הפופולריים ביותר.

וורדפרס מעניקה כלים, נוחות שימוש וגמישות מלאה לבניית אתרים. מכיוון שוורדפרס היא מערכת קוד פתוח תהיה לכם שליטה ובעלות מלאה על האתר שתבנו דרכה, בשונה מוויקס שהיא מגיעה עם מערכת קוד סגור.

עם זאת, וורדפרס אינה מגיע עם שירות אחסון אתרים. בניגוד לוויקס תצטרכו לרכוש חבילת אחסון בנפרד ולאחסן את האתר שלכם באחת החברות הפופולריות לאחסון וורדפרס. בנוסף לכך, כל הקשור לתחזוקת האתר וגיבוי האתר, על אחריותכם.

וויקס או וורדפרס - מה ההבדלים העיקריים?

וורדפרס ו-וויקס הם שני פלטפורמות לבניית אתרים – אך שניהם שונים לחלוטין ויש להם גישות שונות לבניית אתרים: Wix זה מערכת עם בונה אתרים(Drag&Drop) לעומת זאת וורדפרס, זו מערכת ניהול תוכן CMS. חשוב להבין את ההבדלים האלה על מנת לבחור אחד מהם.

אז לאלה מכם שלא יודעים מה ההבדל בין שני צורות העבודה האלה אני אסביר. מערכת ניהול תוכן CMS זו בעצם מערכת קוד פתוח שיש לכם שליטה מלאה בה ויש לכם גישה מלאה לFTP. תצטרכו לרכוש בנפרד אחסון לאתר, דומיין ולדאוג לתחזוקה של האתר. בנוסף, תהיה לכם שליטה מלאה על כל הפונקציונליות באתר.

לעומת זאת, מערכת כמו וויקס מספקת לכם פתרון "הכל באחד" שכולל בתוכו אחסון, תחזוקה ושליטה במה שקורה מאחורי הקלעים, מה שגורם לה להיות מערכת קוד סגור (השליטה נמצאת אצל וויקס).

אפשר להמשיל את זה לקניית בית, שימוש בוויקס הוא כמו חכירה. לעומת וורדפרס ששם יש לכם בעלות מלאה על הנכס שלכם.

בגדול, היתרונות של וויקס זה קלות השימוש שלה אך היא פחות ניתנת להתאמה אישית. וויקס יכולה להיות פתרון מעולה עבור מתחילים. הם מספקים אחסון לאתר כך שלא תצטרכו לרכוש אחסון בנפרד. ויש בזה חסרון, לא תוכלו להעביר את האתר שלכם מוויקס לפלטפורמה אחרת.

במידה ותרצו לקדם את האתר שלכם באופן אורגני בגוגל, וורדפרס הזוכה הבלעדית. ובכלל, וורדפרס נחשבת לטובה ביותר עבור קידום אתרים אורגני. אתרי וורדפרס נוטים להיות מדורגים במקומות הראשונים בזכות התוספים והמאפיינים שמובנים במערכת.

וויקס או וורדפרס – הבדלים עיקריים

מערכת ניהול תוכן לעומת בנאי אתרים

וויקס הוא בנאי אתרים (Drag&Drop) ולעומת זאת וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן – שניהם מגיעים עם יתרונות וחסרונות כשמשווים בינהם.

עורך הדפים

לוויקס יש עורך דפים ויזואלי עם ממשק גרור ושחרר ולעומת זאת הורך הקלאסי של וורדפרס נמצא מחוץ לדפים הויזואלים והעריכה מתבצעת מאחורי הקלעים. (כשבונים בלי אלמנטור)

מערכת קוד פתוח לעומת סגור

וורדפרס היא מערכת קוד פתוח עם אלפי תוספים (וויקס מכנה אותם אפליקציות) שמאפשרים גמישות בפונקציונליות, לעומת וויקס שהיא מערכת קוד סגור. אמנם לוויקס יש גם מאות תוספים אך הקוד של המערכת סגור ואין גישה לקוד.

השוואה על פי 8 פרמטרים חשובים:

במידה והייתם שואלים אותי לפני שנתיים את השאלה של מה כדאי וויקס או וורדפרס, הייתי עונה לכם חד משמעית וורדפרס. אך היום קשה יותר לענות על השאלה הזו מכיוון שוויקס עשו כמה צעדים מרשימים בשינוי ממשק המשתמש שלהם ותוספות של תכונות חזקות. בכל מקרה, זה עדיין תלוי בצרכים שלכם קראו את ההשוואה והחליטו מה מתאים לכם. 

חילקתי את ההשוואה ל 9 קטגוריות:

1. מחירון ותמורה למחיר - מי משתלמת יותר?

WordpressWix
9/10

8/10

מחיר בניית אתרים הוא גורם חשוב בבחירת הפלטפורמה לבניית האתר. המחיר תלוי בצרכים שלכם לכן קראו את השוואת המחיר בין שני הפלטפורמות ותחליטו איזה מהן מתאים לתקציב שלכם.

מחירון וויקס:

וויקס מציעה חבילה חינמית. אך עם זאת, יש לחבילה החינמית מספר חסרונות.

ראשית, וויקס יוסיפו פרסומות בראש העמוד ובתחתית. הגבלה זו היא קריטית למי שרוצה לבנות קצר יותר מדף נחיתה. שנית, לא תוכלו להשתמש בדומיין מותאם אישית באתר שלכם, כתובת האתר שלכם תהיה username.wix.com/sitename כאשר "username" זה שם המשתמש שתבחרו ו-"sitename" זה שם האתר שבחרתם.

יתרה מכך, החבילה החינמית אינה מגיע עם תוספים חיוניים כמו גוגל אנליטיקס, פביקון, איקומרס ועוד. על מנת לבטל את הפרסומות ולקבל גישה לתוספים שנמצאים בחנות התוספים תצטרכו לשדרג לאחת מחבילות הפרימיום שלהם.

כל חבילת פרימיום מגיע עם שטח אחסון ושטח תעבורה שונה. בנוסף לזה, ניתן לבחור אם לשלם באופן חודשי או שנתי.

החבילה עם התמורה הטובה ביותר לכסף היא חבילת ה-Unlimited (49 ש"ח לחודש).

במידה ואתם רוצים לבנות חנות וירטואלית תצטרכו לבחור בחבילות ה-Ecommerce.

המחירים ההתחלתיים של החבילות לעסקים קטנים וחנויות האינטרנט מתחילות מ-18 ש"ח לחודש.

לגבי הרחבות ותוספים, במידה ותרצו להוסיף תוספים מיוחדים מחנות התוספים של וויקס המחיר שלהם לא כלול בחבילות ותצטרכו לרכוש אותם בנפרד.

מחירון וורדפרס:

וורדפרס היא פלטפורמה שזמינה לכולם בחינם. אבל, תצטרכו לרכוש בנפרד דומיין ואחסון לאתר על מנת להשתמש בה. יש מספר חברות אחסון אתרים מומלצות, תקראו את המדריך שלי על חברות אחסון אתרי וורדפרס מומלצות.

חברת האחסון שאני ממליץ עליה היא cloudways.com מכיוון שהיא מספקת אחסון וורדפרס מנוהל בענן ולא אחסון שיתופי מה שמקנה מהירות אתר גבוה וכך גם דירוג גבוה בגוגל. השרתים שלהם נמצאו מהירים מאוד לאתרים שמקור התנועה העיקרי שלהם הם מישראל.

מבחינת המחיר, קלאודוויז משתלמת לכאורה. היא נותנת בחבילה הכי זולה שלה (10$ לחודש) אחסון וורדפרס מהיר. בניגוד לשאר הפלטפורמות, למרות שהן זולות יותר, הקאצ' הוא שתצטרכו לשלם מראש ל-36 חודשים. בקלאודוויז, תשלמו רק עבור מה שהשתמשתם. תוכלו לעיין במדריך שלי איך להתקין אתר וורדפרס עם קלאודוויז.

במידה ותחליטו להקים אתר בוורדפרס תוכלו להשתמש בקוד הקופון שקיבלנו מקלאודוויז שמקנה לכם 25% הנחה ל-3 חודשים. (קוד קופון: GROWMORE)

כמו בוויקס, עלויות בניית אתר עם וורדפרס יכולות לגדול במידה ותחליטו להשתמש בתבניות פרימיום או בתוספי פירמיום.

עם זאת, יש אלפי תוספים ותבניות וורדפרס חינמיות שתוכלו להשתמש בהם (והם בהחלט יספיקו) ובכך להפחית עלויות. ,תוכלו להוסיף כמעט כל פונקציה שתרצו עם תוספים חינמיים.

וורדפרס מגיע עם תמיכה מלאה לבניית חנויות אינטרנט בעזרת התוסף הידוע Woocommerce שנותן את האפשרות לבנות חנות אינטרנט מקצועית. בדיוק כמו וורדפרס, Woocommerce היא בחינם לחלוטין ובעלת קוד פתוח.

לסיכום:

וורדפרס מנצחת את וויקס עקב החבילות הגמישות שתוכלו לבחור ממגוון חברות אחסון אתרים. העלויות תלויות במחיר החבילה שתרכשו שגם היא תלויה בכמות המשאבים שאתם צריכים. גמישות מלאה, תוכלו להשתמש בוורדפרס בכל דרך שתבחרו.

2. נוחות וקלות השימוש - וויקס או וורדפרס?

WordpressWix
9/109/10

המתחילים בתחום שרוצים לבנות אתר ולא לשכור שירותי בניית אתרים, בוחר לבנות אתר עם וורדפרס או וויקס מכיוון שעם Wordpress ו-WIX ניתן להקים אתר ללא ידע טכני כמעט ובלי צורך ללמוד קוד.

אז בואו נבדוק איזה פלטפורמה קלה יותר לשימוש למתחילים שאין להם ניסיון בקוד.

וויקס:

וויקס מגיע עם תכונות חזקות וקלות לשימוש לבניית האתר שלכם, במיוחד עבור מתחילים. הם מציעים ממשק גרור ושחרר פשוט וקל להבנה שאיתו תוכלו להוסיף פריטים עיצוביים לאתר שלכם שתוכלו לערוך אותם עם ממשק WYSIWYG.

wix vs wordpress

אתם יכולים להשתמש בממשק גרור ושחרר ולהניח פריטים בקלות בכל מקום באתר שלכם. בנוסף לכך, תוכלו להוסיף תוכן ומדיה עם ממשק שמאוד נוח לעבודה וקל להבנה. הרבה משתמשים שמתחילים בתחום ימצאו את הפונקציות והממשק שוויקס מציעה כמועילות מאוד מכיוון שהממשק אינטואיטיבי מאוד ואין כל צורך בידע של קוד.

וורדפרס:

וורדפרס מגיעה עם עורך הבלוקים, זהו כלי עוצמתי שמאפשר לכם שמאפשר לכם לערוך את הדפים שלכם עם תצוגה ישירה.

עורך הבלוקים מאפשר לכם הוספה של שלל עיצובים לעמוד שלכם, עם כל בלוק ניתן להוסיף אלמנטים כמו תמונות, טקסט, כותרות, כפתורים ועוד.

ממשק-וורדפרס

לוורדפרס יש גם אלפי תבניות מוכנות לעיצוב האתר, בין אם חינמיות ובין אם בתשלום. זה מאפשר לכם לקבל ערכת נושא מוכנה ולא לעצב מ-0. את העיצוב והתאמה אישית בתבניות ניתן לעשות גם כן דרך עורך המיועד לכך.

עיצוב תבנית וורדפרס

במידה ואתם רוצים דרכים נוספות לעצב את האתר שלכם ללא שימוש בקוד, לוורדפרס יש כמה תוספים מקצועיים שמעניקים ממשקי גרור ושחרר אינטואיטיביים מאוד ומגיעים עם סט כלים מקצועי יותר מהעורך הקלאסי ולא, גם שם אין צורך לכתוב קוד.

לדוגמא, אתם יכולים להשתמש בבונה עמודים (Page builder) כמו Elementor או DIVI. שניהם מספקים כלים יותר מקצועיים להתאמה אישית של האתר וכמובן, ללא ידע בקוד. 

לסיכום:

בכל הנוגע לקלות השימוש יש פה פער צמוד בין וורדפרס לוויקס. בשניהם הדרך ליצור אתר קלה ונוחה לשימוש, תוכלו לבנות חנויות וירטואליות, לכתוב תוכן, ליצור דפים ללא כל צורך של ידע בקוד.

וויקס מעולה עבור מתחילים, הם עשו עבודה נהרת עם הממשק שלהם. אבל, חסרות בה יכולות מתקדמות. היכולות והפונקציות בוורדפרס מתקדמות יותר ואפשר לעשות איתם יותר עם קצת מאמץ בלמידה. לטווח הארוך, וורדפרס עדיפה.

מעבר לממשק המשתמש המדהים בשני המערכות, בוורדפרס יש צורך בהתעסקות עם הצד הטכני כמו גיבויים למשל. לכן, במידה ואתם רוצים לבנות אתר קטן או דף נחיתה ואתם לא רוצים כאב ראש מיותר, וויקס תהיה בחירה טובה עבורכם. במידה ואתם מתכננים אתר גדול עם הרבה תוכן או חנות אינטרנט גדולה, וורדפרס תהיה מעולה.

3. תוספים ואפליקציות - למי יש את ההרחבות הטובות ביותר?

WordpressWix
10/10

8/10

תוספים ואפליקציות הם סוג של הרחבות שמגיעות כתוספת צדדית שמתלבשת על האתר שלכם, עם ההרחבות האלה תוכלו להוסיף פונקציות ותכונות מתקדמות מבלי להתעסק בקוד.

WIX קוראת להרחבות האלה אפליקציות(Apps). וורדפרס לעומת זאת, מכנה אותם תוספים (Plugins). יש הרחבות לכל סוגי הצרכים שלכם מהאתר, תוספי גיבוי, תוספי קידום אתרים. ובכלל, כמעט כל דבר שתרצו לעשות גם מבחינה ויזואלית וגם מבחינה טכנית.

בהשוואה הזאת, נבדוק תוספים ואפליקציות שזמינים בשני הפלטפורמות ואת כל הפעולות שניתן לעשות איתם.

וויקס:

וויקס מגיעה עם 200+ אפליקציות שתוכלו להוסיף לאתר שלכם. עם האפליקציות האלה תוכלו להוסיף תכונות עיצוב שימושיות כמו גלריות, טפסי צור קשר, רשימות דיוור ועוד.

בוויקס יש לא מעט אפליקציות שהם בחינם לגמרי ויש אפליקציות שהם בתשלום, אך יש להם גירסה חינמית. שאר האפליקציות בוויקס, הן בעלות חודשית כל אחת במחיר שלה. למרות שהיצע האפליקציות הוא לא גדול, רוב האפליקציות שקיימות מכסות את הפונקציות והתכונות הנפוצות ביותר שהם Must לכל אתר.

וורדפרס:

נכון לתאריך כתיבת המאמר הזה, יש מעל 50,000 תוספים שזמינים בחינם בחנות התוספים של וורדפרס. בנוסף לזה, יש עוד אלפי תוספי פרימיום שזמינים מחוץ לחנות התוספים של וורדפרס.

בעיקרון בוורדפרס, כל פונקציה שתעלה על רוחכם ותרצו אותה, סביר להניח שקיים תוסף וורדפרס שיודע לעשות אותה.

במידה ותרצו ליצור טופס יצירת קשר, לחבר גוגל אנליטיקס, ליצור גיבוי לאתר, לבנות אתר פורום או למכור קורסים אונליין, יש תוסף שיעשה את זה עבורכם.

בעזרת וורדפרס, אתם יכולים לבנות כל אתר שתרצו ולהוסיף אליו כל פונקציה שתרצו בעזרת תוספים חינמיים או תוספים בתשלום.

לסיכום:

וורדפרס מנצחת את וויקס בפער גדול בכל הקשור לתוספים. למרות שהיצע האפליקציות של וויקס הולכת וגדלה, זה עדיין מעט ביחס לכמות העצומה של התוספים שניתן למצוא בוורדפרס.

4. עיצוב והתאמה אישית - מי גמישה יותר ביכולות העיצוב?

WordpressWix
9/10

8/10

עיצוב האתר הוא שלב קריטי ומאוד חשוב כשבונים אתר, עיצוב האתר צריך להיות להיראות טוב. אך לא רק, כשאתם בונים אתר חשוב שהוא יהיה ידידותי למשתמש ושיבליט את המותג שלכם.

בואו נבחן איזה פלטפורמה חזקה יותר מבחינת אפשרויות עיצוב.

וויקס:

וויקס מאפשרת לכם לבחור מתוך מגוון עצום של 900+ תבניות, המגיעות בחינם בחבילה שרכשתם. כל התבניות כתובת בשפת HTML5 והם מותאמות בצורה מלאה לנייד. בנוסף לכך, בעזרת הכלים שוויקס מספקת בעורך הויזואלי שלהם ניתן לעצב את התבניות כראות עינכם, לשנות את הפריסה ולסדר את הפריטים בתבנית.

כל התבניות מסווגות לפי קטגוריה, ותוכלו למצוא תבניות לכל סוג של אתר. היצע הקטגוריות גדול ולא לוקה בחסר תמצאו תבניות שמחולקות לקטגוריות כמו אתר סחר, בלוגים, עסקים ועוד.

התבניות של WIX אינטואיטיביות ויפות מאוד ויעזרו למבקרים שלכם לנווט עם חווית משתמש נוחה. עם זאת, בוני ומעצבי אתרים ברמה בינונית עד מתקדמת ימצאו את וויקס מוגבלת מבחינה הכלים שהיא מספקת לעיצוב, אפשרויות העיצוב מותאמות במיוחד למתחילים.

וורדפרס:

בוורדפרס אין כמעט מיגבלה לכמה אפשר לעצב ולהתאים אישית את האתר. יש יותר מ-200 תבניות מתוצרת וורדפרס ומעל-5000 תבניות צד שלישי שאושרו על ידי וורדפרס. חלקם בתשלום וחלקם חינמיים, התבניות החינמיות מגיעות עם תמיכה מוגבלת. לעומת זאת, תבניות בתשלום מגיעות עם תמיכת פרימיום.

החיסרון העיקרי הוא שוורדפרס מסובכת יותר מוויקס, אך אם נשים את קלות השימוש בצד, יש היצע של אפשרויות עיצוב גדולות יותר בוורדפרס.

wordpress-vs-wix

תבניות חינמיות אפשר להוריד מספריית התבניות של וורדפרס. עם זאת, אם אתם רוצים לקחת את עיצוב האתר שלכם שלב אחד קדימה ולהשקיע בתבנית פרימיום תוכלו לרכוש אותם מאתרים כמו Themeforest.net או תבנית הפרימיום הפופולרית Astra Pro.

ל-Astra יש גם גרסה חינמית, והיא תבנית מהירה שעובדת בצורה נפלאה עם אלמנטור. שזהו עוד יתרון לוורדפרס, התוסף אלמנטור מאפשר לעצב תבניות בהתאמה אישית לחלוטין, תוכלו לעצב את את הוורדפרס שלכם כמעט בכל מבנה עיצובי שתרצו. עם אלמנטור פרו, הגרסא בתשלום שלהם תוכלו אפילו עוד יותר לעלות ברמה והגמישות העיצובית.

יתרה על כך, במידה ותרצו לעצב פרטים מדויקים יותר שאלמנטור לא מאפשרת זאת, בשימוש בפלטפורמת וורדפרס תוכלו לשכור מתכנת שיוכל לעצב את האתר ע"י שימוש בקוד.

לסיכום:

לוורדפרס יש היצע גדול יותר של תבניות ואפשרויות של התאמה אישית מאשר בוויקס. קיימות תבניות חינמיות ומעולות. יתרה מכך, יש תבניות בתשלום שמגדילות את הגמישות העיצובית ויחד עם אלמנטור מאפשרות למשתמשיה לעצב כל אתר שירצו.

5. בניית אתר איקומרס - מי הטובה ביותר למכירות אונליין?

WordpressWix
10/10

6/10

בניית אתר איקומרס זה משהו שלא מעט משתמשים מחפשים, בין אם הם מתחילים או מתקדמים. בואו נבדוק איזה מהפלטפורמות עושה עבודה טובה יותר בכל הקשור לחנויות וירטואליות.

וויקס:

וויקס מציעה בניית אתר איקומרס בחבילות שלה אשר בתשלום. זה אומר שלא תוכלו להשתמש בתכונות האיקומרס של WIX בתכניות החינמיות, תצטרכו לשדרג את החבילה.

מתוך שבעה חבילות הפרימיום המוצעות בוויקס, שלושה מהם מגיעות מותאמות לאיקומרס בצורה מלאה. במחיר של החל מ-69 ש"ח לחודש לחבילת האיקומרס הזולה ביותר, תקבלו את כל הכלים הדרושים על מנת למכור מוצרים אונליין. הכלים שמסופקים בין היתר: תוספי סליקה לקבלת תשלומים, המרת מטבע ועוד.

על מנת לקבל תשלומים בוויקס, אפשר להשתמש בתוספים שמתלבשים על האתר על מנת לסלוק. בין החברות הפופולריות לסליקה בוויקס: MAX עסקים וישראכרט.

התכונות וההרחבות של חנויות איקומרס בוויקס יחסית מתקדמות, אך אם נשווה אותם ליכולות איקומרס של וורדפרס היכולות של וויקס מוגבלות יותר (בהרבה). בניית אתר איקומרס עם וויקס מיועדת למי שרוצה לבנות אתר קטן שמוכר מספר מוצרים בודדים. לא מומלץ למי שרוצה לבנות אתר איקומרס גדול.

וורדפרס:

אפשרות בניית אתרי איקומרס בוורדפרס נעשית קלה יותר ובעלת אפשרויות רבות יותר הודות לתוסף Woocommerce, שזהו התוסף הנפוץ ביותר לבניית אתרי איקומרס.

בנוסף לווקומרס, יש עוד שלל תוספי איקומרס אחרים עבור וורדפרס שאיתם תוכלו למכור מוצרים פיזיים או דיגיטליים, מנויים, שירותים ועוד.

וורדפרס היא גם הפלטפורמה הטובה ביותר במידה ויש לכם קורס דיגיטלי שאתם רוצים למכור. עם התוסף LearnDash תוכלו למכור את הקורסים הדיגיטליים שלכם, עם התממשקות מהירה לווקומרס לקבלת תשלומים.

בנוסף לכך, תוכלו להתקין תבנית שמותאמת לאיקומרס. כמו Astra למשל, זו תבנית חינמית ויש גם גרסת תשלום, התבנית קלילה, מותאמת לאיקומרס ובין היחידות שעובדות מעולה עם אלמנטור.

לסיכום:

אם אתם רוצים לבנות חנות אינטרנטית מקצועית שתיתן לכם אפשרויות וגמישות מירבית, וורדפרס + ווקומרס מציעה הרבה יותר מחנויות איקומרס של WIX.

6. קידום אורגני SEO - מי נסרקת טוב יותר בגוגל?

WordpressWix
10/10

8/10

קידום אורגני של האתר זו דרך נוספת לשיווק האתר. בעצם, סריקת האתר במנועי החיפוש זהו נושא חשוב שיש לתת לו חשיבות רבה. המשותף לוורדפרס ו-וויקס בכל הקשור ל-SEO הוא ששניהם מסתמכים על אפליקציות ותוספים. אז, בואו נבדוק מי מהפלטפורמות נסרקת ומתקשרת בצורה המיטבית עם מנועי החיפוש. וויקס: וויקס מציעה שלל אפליקציות ייעודיות ל-SEO. הפופולרית ביותר, היא אפליקציה בשם Site booster. תוכלו לקבל את האפליקציה ללא עלות במידה ותירשמו לתכנית ה-Unlimited של וויקס שעולה 49 ש"ח לחודש. במידה ואתם בתכנית החינמית או בתכניות הזולות יותר, האפליקציה תעלה 4.95$ לחודש.

ל-Site Booster יש תכונות רחבות כמו הוספת כותרות ותיאורים של האתר למנועי החיפוש, מיקוד מילות מפתח ומעקב אחר הביצועים.

עם זאת, משתמשים רבים מדווחים שהאתר שלהם לא מתקדם מספיק בגוגל, למרות שהמשתמשים עושים את כל הדרוש לפי חוקי ה-SEO היכולות של הקידום האורגני בוויקס לוקים בחסר.

וורדפרס:

בוורדפרס יש תוסף פופולרי בשם Yoast, יש לו מעל 5 מיליון התקנות וניתן להתקין אותו ללא תשלום. יחד עם זאת, ליוסט קיימת גם גרסת פרימיום שהיא מוסיפה תכונות רבות לגרסא החינמית. הגרסה החינמית מוגבלת מאוד אך יכולה להספיק למשתמשים מתחילים.

העלות של Yoast Premium היא 89$ לחודש עבור את Wordpress אחד, התוסף מגיע עם פונקציות SEO נהדרות כמו:

  • מטא נתונים – תוכלו להגדיר את הכותרת והתיאור אשר יופיע למשתמשים בדפי התוצאות.
  • הצעת קישורים פנימיים – הכוונה לדפים הטובים ביותר שניתן לקשר לאחר שאתם יוצרים עמוד/פוסט.
  • הפניות מחדש – הפנית משתמשים אוטומטית לכתובת חדשה לאחר ששינתם את הקישור של העמוד (Slug).

בנוסף ל-Yoast קיימים עוד תוספים מעולים כמו: RankMath, AIO SEO. אך יוסט, המובילה בקרב המשתמשים.

לסיכום:

גם לוויקס וגם לוורדפרס יש תוספים ואפליקציות SEO שמציעות תכונות מתקדמות. עם זאת, יש דעה רווחת ברחבי הרשת שאומרת שוויקס לא טובה מספיק ל-SEO. אבל, השמועות האלה ממשיכות לרוץ למרות שוויקס שיפרה את היכולות שלה לקידום אורגני ובכלל, וויקס במגמת שיפור מתמדת ליכולות ה-SEO שלה. מה שהיה נכון בעבר לא נכון לגבי היום.

בכל זאת, ניתן לראות שלמרות כל השיפורים, גוגל עדיין לא מתלהבת מוויקס ונותן העדפות סריקה לוורדפרס יותר מאשר לוויקס. בנוסף לכך, הייתי אומר ש-Yoast עדיין יותר חזקה מאשר האפליקציות שקיימות בוויקס.

7. תמיכה ושירות לקוחות - מי תעמוד לצידכם בשעת צרה?

WordpressWix

6/10

9/10

כשבונים אתר לא תמיד הכל הולך חלק, יש מקרים רבים שתצטרכו תמיכה ועזרה. אז בואו נבדוק מי תיתן את התמיכה ותעמוד לשירותכם כשתצטרכו.

וויקס:

תוכלו ליצור קשר עם וויקס דרך תמיכה בדוא"ל בכתובת [email protected]. את ההודעה תוכלו לרשום גם בעברית מכיוון שוויקס היא חברה ישראלית. במידה ואתם פונים עקב בעיה טכנית מומלץ להוסיף צילום מסך של התקלה ולשלוח את המייל מכתובת המייל שאיתה אתם רשומים לוויקס.

בנוסף לכך, תוכלו לבקש שיחה חוזרת משירות הלקוחות, השירות פעיל בימים א'-ה' בשעות 8:00-21:00 וביום שישי בשעות 8:00-14:00, את השירות ניתן לקבל בעמוד הבא. בנוסף לזה, לוויקס יש מאמרים שעוזרים כמעט בכל שאלה, את המאמרים ניתן למצוא פה.

אתם יכולים להיות רגועים שתקבלו מוויקס תמיכה באיכות גבוהה. בגלל העורך הקלאסי של וויקס, סביר להניח שלא תצטרכו לפנות לתמיכה לעיתים קרובות.

וורדפרס:

מכיוון שוורדפרס היא מערכת ניהול תוכן מבוססת קוד פתוח היא יותר אישית ולא תמצאו מישהו שיוכל להביא לכם תמיכה, במקום זאת תצטרכו להסתמך על מאמרים של משתמשי וורדפרס אחרים.

היתרון בוורדפרס הוא מכיוון שמעל 30% מהאתרים בעולם בנויים על וורדפרס, סביר להניח שכבר מישהו נתקל באותה התקלה שלכם, ביקש תמיכה בפורומים וקיבל עליה תשובה.

יחד עם זאת, היות והפלטפורמה נפוצה מאוד תמצאו אלפי מאמרים שידריכו אותכם שלב אחר שלב. החיסרון הוא שיכול להיות ולא תמצאו את התשובה במאמר הראשון שתקראו וזה יכול להיות מתסכל לחפש את התשובה בין אלפי מאמרים.

במידה ואתם מתקשים במציאת התשובה לבעיה שלכם, יש אלפי מפתחי וורדפרס שישמחו לתת לך מענה ותמיכה. החיסרון, התמיכה ופתרון התקלות תהיה בתשלום. לפני שתחפשו מפתח, מומלץ לבדוק את אפשרויות התמיכה שמספקת חברת האחסון שלכם. למשל, Cloudways מספקת תמיכה עם מומחי וורדפרס בצ'אט לייב 24/7.

8. שינוע חופשי של קבצי האתר - וויקס או וורדפרס?

WordpressWix
10/10

5/10

ניידות קבצי האתר שלכם מאפשרת לכם את החופש להעביר את הקבצים במידה ותצטרכו. בואו נבחן כיצד וויקס ו-Wordpress מאפשרים לכם להעביר את קבצי התוכן שלכם ולהשתמש בו במקום אחר. 

אפשרויות שינוע קבצים בוויקס:

וויקס מגיע עם אפשרויות מוגבלות מאוד בהעברת הנתונים של האתר שלכם לפלטפורמה אחרת. למשל, את המאמרים והעמודים שיצרתם תוכלו לייצא רק בפורמט XML. תצטרכו להוריד באופן ידני את התמונות באתר, דפים, סרטונים ואת שאר התכנים.

מכיוון שוויקס היא פלטפורמה בקוד סגור, כל קבצי האתר והתוכן של האתר שלכם מאוחסנים בשרתי וויקס, זה מקשה על ייצוא הקבצים לפלטפורמה אחרת.

אפשרויות שינוע קבצים בוויקס:

וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח וזה מקל מאוד על תהליך ייצוא התוכן שלכם. זה מגיע עם אפשרות מובנית של ייצוא התוכן שלכם בפורמט XML בלחיצת כפתור.

העברת-אתר-וורדפרס

מכיוון שפלטפורמה מאוחסנת שרתים שלכם באחת מחברות אחסון האתרים שבחרתם, תוכלו ליצור גיבויים מלאים לאתר הוורדפרס שלכם, להוריד את כל קבצי המדיה שלכם. וגם, לייצא את כל מסד הנתונים של אתר הוורדפרס שלכם.

לאחר שהורדתם את מסד הנתונים, תוכלו בקלות להעביר אותו לחברת אחסון אחרת. במידה ואתם משתמשים בקלאודוויז כחברת האחסון שלכם או שתרצו להעביר את האתר שלכם לחברת אחסון אחרת, יש תוסף שימושי מאוד מבית Cloudways שמאפשר שינוע קבצים במספר קליקים בודדים.

לסיכום:

בכל הקשור למיגרציית נתונים והעברת תוכן האתר, וורדפרס חד משמעית הרבה יותר טובה היות והיא מערכת קוד פתוח. לעומת זאת, וויקס בהיותה מערכת קוד סגור, מקשה מאוד בתהליך העברת התוכן והנתונים של האתר.

וויקס או וורדפרס לסיכום: מי מהם טובה יותר?

מבחינת רוב הפרמטרים וורדפרס עדיפה בהרבה מוויקס עבור בניית כל סוג של אתר. במידה ואתם חדשים בתחום, וויקס תהיה קלה יותר לבנה. יחד עם זאת, למרות שוויקס מגיעה עם ממשק אינטואיטיבי וקל לשימוש, אתם יכולים להשיג הרבה יותר עם וורדפרס בטווח הארוך. 

את בניית אתר הוורדפרס שלכם מומלץ לעשות עם חברת האחסון קלאודוויז, שהיא חברת האחסון שנותנת לכם ביצועי יציבות ומהירות אתר מבין הגבוהים שניתן למצוא ביחס למחיר שאותו אתם משלמים.

תוכלו לעיין במדריך שלי להתקנת אתר וורדפרס עם Cloudways. בנוסף לכך, אם אתם חדשים בתחום ייתכן ויעזור לכם המדריך של איך לבנות אתר וורדפרס.

0 0 דירוגים
דירוג המאמר
הרשמה להתראות
עדכן אותי כאשר
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות

אוהבים את התוכן?
הכניסו את המייל שלכם וקבלו עדכונים על מאמרים חדשים, טיפים ועוד הפתעות…
 

קבלו טיפים עדכניים חינם

אני שולח מדי חודש מדריכים ותוכן איכותי על שיווק באינטרנט ובניית אתרים בוורדפרס.

רוצה להצטרף?
צרף את המייל שלך

איזה כיף, מדברים!

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך שעה

  *במסגרת שעות העבודה (9:00-17:00)

דילוג לתוכן