לא מעט אנשים שבונים אתר חדש מחפשים אחסון אתרים זול ובמחיר שיהיה משתלם, בכל זאת האתר חדש ועדיין לא מרוויח כסף. ת'כלס אין צורך לשלם הון עבור אחסון אתרים אם אתם בונים אתר חדש מה שאתם צריכים הוא חברת אחסון מומלצת בשילוב של מחיר מעולה ובתור התחלה זה מעולה.
אז איפה בעצם מתחיל הגבול של זול מדי כשמחפשים אחסון אתרים זול ? יש המון הצעות ברשת של חברות אחסון אתרים שמציעות חבילות אחסון זולות. אבל, חשוב לדעת להפריד בין הצעות שהם זולות וטובות ולבין הצעות שהם זולות (ואפילו מידי) וגם מספקות ביצועים ותמיכה גרועים.
יש בשוק אירוח האתרים כמה עשרות של חברות אחסון בעלות שם ומוניטין, והרשימה קטנה עוד יותר כשמדובר באחסון אתרים זול שמספק ביצועים ושירות טוב. במאמר הזה אספתי את 7 הזולות והמומלצות ביותר.
הערה: חברות אחסון אתרים שמציעות חבילות זולות, בדרך כלל מציעות אותן בתכנית של תשלום על שנה/שנתיים/שלוש מראש. לכן, קחו בחשבון שהמחיר שאתם רואים הוא לחודש בתשלום מראש לשנה. אל תדאגו, גם אם שילמתם מראש לשנה ומעלה תוכלו לקבל החזר מלא תוך 30 ימים במידה ואתם לא מרוצים.
אחסון אתרים זול - איך זה שהוא זול מהשאר?
ההבדלים שבין אחסון אתרים זול ולבין אחסון אתרים יקר, יכולים להגיע לעד פי 10 בהבדלי המחיר. וזה לא קורה סתם, הדרך שבה פועל אחסון אתר זול שונה מזו של אחסון אתר יקר יותר.
הם מתחלקים ל-3 סוגים:
- אחסון שיתופי
- אחסון בענן (VPS)
- אחסון ייעודי
באחסון השיתופי האתר שלכם בעצם מאוחסן על שרתים שיתופיים, וזה מתבטא בכך שיחד איתכם חולקים עוד אתרים את אותו כמו התעבורה ומהירות האתר שלכם תלויה בהם.
מנגד, אחסון בענן VPS הוא אחסון וירטואלי שמוקצה לכם מקום פרטי משלכם על השרת ומהשאבים שלכם אינם תלויים בפעילות האתרים האחרים.
בנוסף לשני אלה, קיים גם אחסון ייעודי שבו בעצם אתם רוכשים מחברת האחסון שרת פיזי ייעודי שהשימוש בו מיועד אך ורק לכם, לרוב אחסון ייעודי עולה לא מעט ויקר בצור משמעותית ביחס לאחסון שיתופי ו-VPS.
כשמחפשים אחסון אתרים זול לרוב זה מיוחס לנישה של אחסון שיתופי, בזכות צורת הפעולה של אחסון שיתופי ניתן לשכור אחסון זול במיוחד. בעצם, האתר שלכם מאוחסן בצורה שיתופית על אותו שרת פיזי יחד עם שאר האתרים. מה שיוצא שבאיזשהי דרך אפילו התשלום עבור השרת מתחלק. וכך מתאפשר לכם לקבל אחסון אתרים בזול.
אמנם זה יכול להישמע מאיים כשמבינים שהשרת שלכם אינו פרטי, אבל בתור התחלה עד שתשיגו את התנועה הראשונית לאתר (כמה מאות ואפילו אלפים) אחסון אתרים שיתופי וזול יעשה את העבודה.
באילו מקרים באמת כדאי ללכת על אחסון אתרים זול ?
גם אם המושג "אחסון אתרים" הוא נושא חדש עבורכם, סביר להניח שאתם יודעים שאחסון אתרים הוא הבסיס לכל הנוכחות הדיגיטלית שלכם כשאתם בונים אתר בוורדפרס או בכל מערכת ניהול תוכן אחרת.
יש מקרים בהם אחסון האתר מסופק יחד עם הפלטפורמה איתם אתם בונים למשל כמו שופיפיי או וויקס, אבל יש הבדלים מהותיים בין הסוגים ואת ההשוואה בינהם תוכלו ללמוד במדריך נפרד שהכנתי וויקס או וורדפרס.
אם אתם מעוניינים לבנות בלוג, אתר לעסק, חנות אינטרנטית, אתם צריכים מקום שבו האתר הזה יאוחסן. כאשר האתר חדש אין צורך לאחסון VPS, ייעודי, או אחסון אתרים בענן בעל מוניטין ויקר.
אחסון אתרים זול יעשה את העבודה מבלי שתפשטו את הרגל, במיוחד כאשר אתם רק מתחילים עם אתר חדש.
לכן מומלץ ללכת על אחסון אתרים זול רק אם אתם מתחילים לבנות אתר חדש, לא מומלץ להתחיל עם אחסון אתרים זול כאשר לאתר שלכם יש כבר פעילות ותנועה.
אם לאתר שלכם יש כבר פעילות לא קטנה, רצוי שתחפשו איך לשדרג את האחסון ולהשיג אחד מהיר ויציב יותר (למשל כמו קלאודוויז). תוכלו לקרוא עוד במדריך להתקנה והעברת אתר וורדפרס לקלאודוויז.
בכל חברת אחסון שתבחרו, תזכרו לבדוק את שני הפרמטרים החשובים ביותר באחסון אתרי וורדפרס:
- החזר כספי – התחייבות להחזר כספי במידה ותתחרטו (תוך 30 ימים לפחות).
- זמן פעילות – מתייחס לזמן שהאתר נמצא באוויר (צריך להיות לפחות 99.94%).
- שירות לקוחות – שירות לקוחות הוא חלק בלתי נפרד מהשיקולים לבחירת חברת אחסון.
אחסון אתרים זול - אלה 5 חברות האחסון הזולות והמומלצות
1. Bluehost.com) Bluehost)
- מחיר: 2.95$/חודש
- זמן פעילות: 99.95%
- החזר כספי: 30 ימים
- תמיכה: לייב צ'אט 24/7, מדריכים וזמינות בטלפון.
- כלול בחבילה: התקנת וורדפרס במספר לחיצות כפתור, תעודת SSL חינם.
- דומיין: חינם לשנה.
- שטח אחסון: 50GB
- אתר: Bluehost.com
בלו הוסט היא חברת אחסון אתרים פופולרית בקרב בעלי עסקים קטנים, בלוגרים וכל אתר חדש שמשתמש בוורדפרס. הסיבה לכך פשוטה, הם מציעים מחירים התחלתיים זולים (2.95$/לחודש), ממשק המשתמש שלהם ברור וקל לתפעול. בנוסף לכך, בלו הוסט מציעה התקנת וורדפרס בקליק, תעודת SSL בחינם ודומיין חינם לשנה.
Bluehost הם גם בין חברות אחסון האתרים המועטים שמומלצים רשמית על ידי קהילת Wordpress.org, הם מציעים שירות העברת אתר ללא עלות (בחבילת Plus ומעלה). יחד עם זאת בלו הוסט מציעה חבילה ייחודית עבור וורדפרס.
בנוסף לכך, ל- Bluehost יש מאגר גדול של מדריכי וורדפרס ובכל רגע נתון תוכלו ליצור קשר עם התמיכה המעולה שלהם בצ'אט לייב 24/7 ונציגים שמבינים דבר או שניים בנושא וורדפרס.
- יתרונות: זמן פעילות גבוה (99.95%), דומיין חינם לשנה, מומלץ על ידי Wordpress.org.
- חסרונות: אין אפשרות לתשלום חודשי (רק 12 חודשים ומעלה), שירות העברת אתרים ניתן בעלות תכנית הזולה.
2. HostGator.com) HostGator)
- מחיר: 2.75$/חודש
- זמן פעילות: 99.97%
- החזר כספי: 45 ימים
- תמיכה: לייב צ'אט 24/7, מדריכים וזמינות בטלפון.
- כלול בחבילה: תעבורה ללא הגבלה, תעודת SSL חינם, העברת אתר וורדפרס חינם.
- תעבורה: ללא הגבלה.
- דומיין: חינם לשנה.
- אתר: HostGator.com
הוסט גטור היא אחת חברות האחסון הפופולריות ביותר עבור וורדפרס, היא מאחסנת אצלה מעל 10 מיליון אתרים. HostGator בדומה ל-BlueHost, מציעה גם היא פתרונות אחסון וורדפרס ייעודיים. עם זאת, זמן טעינת האתר של הוסט גטור מהירה יותר.
כל החבילות שלהם מגיעות עם תעבורה ללא הגבלה, תיבת אימייל חינם והעברת אתרים בחינם (במידה והאתר שלכם מאוחסן בשרת אחר). שירות הלקוחות והתמיכה של הוסט גטור זמין בטלפון, ואפילו זמין מיידית דרך הצ'אט לייב שפעיל 24/7.
למרות שהמחיר שלהם זול יחסית לשאר החל מ-2.75$ לחודש (אם נרשמתם לתכנית של 36 חודשים), לאחר שהחבילה הראשונה שרכשתם תסתיים, החידוש יעלה 6.95$ לחודש. עם זאת, אם תשתמשו בקוד הקופון שלנו 'GATORMODEL' תוכלו לקבל 60% הנחה.
HosGator מציעה גם התחייבות להחזר כספי תוך 45 ימים, במידה ותחליטו שהיא לא מתאימה לכם.
- יתרונות: זמן טעינת אתר גבוה, התקנת וורדפרס במספר לחיצות כפתור, העברת אתרים בחינם, זמן פעילות גבוה.
- חסרונות: עלות חידוש חבילה גבוה.
3. SiteGround.com) SiteGround)
- מחיר: 1.99$/חודש
- זמן פעילות: 99.99%
- החזר כספי: 30 ימים
- תמיכה: לייב צ'אט 24/7.
- כלול בחבילה: תיבת אימייל חינם, תעודת SSL) https) חינם, העברת אתר וורדפרס חינם, בחירת מיקום שרת.
- תעבורה: 10,000 גולשים בחודש.
- אתר: SiteGround.com
SiteGround היא חברת אחסון וורדפרס פופולרית מאוד עם 2 מיליון אתרים פעילים. בנוסף לכך, Siteground גם היא בדומה ל-Bluehost מומלצת על ידי קהילת Wordpress.org.
היא בין חברות אחסון אתרים הבודדות שמציעות בחירת מיקום השרת שעליו יאוחסן האתר שלכם, מאירופה ועד ארצות הברית. במידה ורוב הגולשים שלכם מישראל אירופה תהיה הבחירה הטובה ביותר.
כמו כן, SiteGround מציעים שירות העברת אתרים מחברת האחסון הקודמת בחינם. בנוסף לזה, הם כוללים CDN (לצורך אחסון במטמון) וגם אופטימיזציה של תמונות מה שיכול להפוך את האתר שלכם למהיר יותר.
שירות הלקוחות שלהם מעולה, התנסיתי בו בעבר עם שאלות וסוגיות מורכבות, צוות התמיכה היה ידידותי, גילה הבנה טכנית וענה על שאלות במהירות.
עלות החבילות של SiteGround די יקרות, התוכנית הזולה ביותר מתחילה מ- 1.99$ (תכנית של 12 חודשים), במידה ותרצו לחדש לאחר 12 חודשים מחיר החבילה יהיה 14.99$ (פחות מהמחיר הזה ניתן לקבל אחסון VPS בקלאודוויז).
יחד עם זאת, קבלת דומיין אינה כלולה ובמידה ותרצו לרכוש דרכם דומיין הוא יעלה 17.99$ לשנה. אך הם מציעים חשבונות דוא"ל ללא עלות, והתחייבות להחזר כספי תוך 30 ימים.
זמן פעילות השרתים הוא מהגבוהים ברשימה (99.99%).
- יתרונות: זמן פעילות גבוה, מהירות אתר יציבה, העברת אתרים בחינם, מומלץ על ידי Wordpress, תעודת SSL חינם.
- חסרונות: עלות חבילות יקרה, ללא דומיין חינם.
4. Hostinger.com) Hostinger)
- מחיר: 1.99$/חודש
- זמן פעילות: 99.74%
- החזר כספי: 30 ימים
- תמיכה: לייב צ'אט 24/7, מאגר מדריכי שימוש.
- כלול בחבילה: תיבת אימייל חינם, תעודת SSL חינם, העברת אתרים חינם.
- תעבורה: 10,000 גולשים בחודש.
- שטח אחסון: 30GB SSD.
- אתר: Hostinger.com
הוסטינגר ידוע מאוד בשוק חברות אחסון אתרי וורדפרס, מרכז השרתים שלה במקור מאירופה אך יש לה גם שרתים בארצות הברית, אסיה ואירופה. בשונה מ-SiteGround, הוסטינגר לא מציע בחירת מיקום שרת האתר שלכם, אך לאחר שתירשמו תוכלו ליצור איתם קשר ולבקש לשנות את מיקום השרת למיקום שתרצו.
חבילת האחסון הזולה שלהם מתחילה מ-1.99$ לחודש (אם נרשמים לתכנית של 48 חודשים), עם סיום התכנית החידוש יעלה 3.99$ לחודש (שזה עדיין מעולה). החבילה הזולה כוללת תעבורה שמכילה 10,000 מבקרים בחודש, ויחד עם זה תקבלו חשבון אימייל בחינם, תעודת SSL חינם והעברת אתרים בחינם.
עם זאת, זמני פעילות השרתים נמוכים למדי ביחס לשאר חברות האחסון ברשימה, וגם שטח האחסון בקיבולת די נמוכה ביחס לשאר (30GB).
הוסטינגר מציע תמיכה 24/7, תוכלו ליצור איתם קשר בנוגע לכל שאלה כללית או טכנית ותקבלו שירות נהדר. אם לא תהיו מרוצים מ-Hostinger תוכלו לקבל החזר כספי מלא תוך 30 ימים.
- יתרונות: אחסון זול, התקנת וורדפרס במספר קליקים, זמני טעינה (TTFB) במהירות סבירה, העברת אתרים חינם, תעודת SSL חינם.
- חסרונות: זמן פעילות שרת נמוך, שטח אחסון מוגבל.
5. A2Hosting.com) A2Hosting)
- מחיר: 2.99$/חודש
- זמן פעילות: 99.97%
- החזר כספי: 30 ימים
- תמיכה: לייב צ'אט 24/7, מאגר מדריכי שימוש, תמיכה טלפונית.
- כלול בחבילה: תיבות אימייל ללא הגבלה, תעודת SSL חינם, העברת אתרים חינם.
- תעבורה: ללא הגבלה.
- שטח אחסון: 100GB SSD.
- אתר: A2Hosting.com
A2Hosting היא חברה נוספת לאחסון אתר במחיר זול. בדף הבית שלהם ניתן להבחין שהם טוענים כי הם מהירים פי 20 מחברת האחסון הנוכחית שלכם. אבל האם זה באמת נכון?
ובכן, מבדיקות שנעשו ברחבי הרשת למהירות טעינת אתר (TTFB) של A2Hosting אפשר לומר שמהירות טעינת האתר הייתה די טובה. המהירות הגיע בממוצע ל-279ms לטעינת ראשונית. שזה מעולה, אבל לא יותר מהיר משאר החברת כמו שהם מבטיחים (למשל HostGator ו- Siteground מהירים יותר).
כל החבילות של A2Hosting מגיעות עם תעודת SSL חינם, CDN של Cloudflare חינם, תעבורה ללא הגבלה ושטח אחסון של 100GB. וממש כמו ב-Siteground תוכלו לבחור את מיקום השרת שלכם שיהיה קרוב לגולשים וכך לקבל מהירות אתר גבוה.
מיקום השרתים שמוצעים כרגע נמצאים בארצות הברית, הולנד, וסינגפור (עבור גולשים ישראלים מומלץ לבחור בהולנד).
החבילה הזולה ביותר מתחילה מ-2.99$ לחודש (אם נרשמים לתכנית של 36 חודשים), והחידוש יעלה 8.99$ לחודש. בנוסף עם זה, תקבלו תיבות אימייל ללא הגבלה והעברת אתרים בחינם.
- יתרונות: אחסון וורדפרס מהיר, העברת אתרים בחינם, 100GB שטח אחסון, תיבות אימייל ללא הגבלה.
- חסרונות: חידוש חבילה די יקר.
6. Cloudways.com) Cloudways)
- מחיר: 11$/חודש
- זמן פעילות: 100%
- תמיכה: לייב צ'אט 24/7, מאגר מדריכי שימוש, תמיכה טלפונית.
- כלול בחבילה: תעודת SSL חינם, אחסון VPS, התקנת וורדפרס מהירה.
- תעבורה: 1TB.
- שטח אחסון: 25GB SSD.
- זכרון RAM בשרת: 1GB.
- אתר: Cloudways.com
אמנם הבטחתי שאני אתן רק 5 חברות אחסון זולות במאמר הזה וקלאודוויז היא קצת אוף טופיק. אבל הרגשתי שזה יהיה נכון להוסיף גם אותה וגם אסביר למה.
קלאודוויז היא חברת אחסון אתרים סופר מהירה עבור כמעט כל מיקומי הגולשים בעולם (גולשים ישראלים בפרט), הסיבה למהירות היא שקלאודוויז משתמשת באחסון VPS על מנת לאחסן אתרים. בניגוד לשאר חברות האחסון ברשימה שהאחסון מתבצע בצורה שיתופית.
למי שלא מכיר את המושג אחסון VPS הוא קיצור של Virtual Private Server, וכשמו הוא מציע שרת וירטואלי פרטי מה שאומר שהתעבורה והמהירות לא לא תלויים בשאר האתרים ויישארו זהים כל הזמן.
בנוסף לכך, המחיר שלה כמובן גבוה יותר משאר החברות שמוצעות במאמר הזה (וזול ביחס לחברות היקרות מאותה הקטגוריה) אך יש למחיר 2 יתרונות מרכזיים:
- המחיר קבוע – המחיר נשאר 11$ כל הזמן, אין שינוי מחיר בחידוש והתשלום קבוע בכל חודש (ולא 36 חודשים קדימה כמו בשאר החברות).
- משלמים רק עבור מה שמשתמשים – התשלום עבור האחסון מתבצע בחישוב של ימים ואפילו שעות, זאת אומרת שאתם משלמים תשלום חודשי ובמידה וביטלתם חבילה לפני תשלמו לפי השעות שהשתמשתם, די הוגן.
בחברות האחסון הזולות שמוצגות ברשימה זו המחיר הוא זול במידה ואתם משלמים 36 חודשים מראש. ואם תרצו לשלם בכל חודש מחדש בחלק מחברות האחסון זה לא אפשרי ובאלה שזה כן אפשרי, המחיר לחודש יצא זהה למחיר של קלאודוויז ואפילו יותר.
לנוכח העובדה שקלאודוויז בכמה רמות מעל כולם וגם יוצאת זולה יותר לתשלום בכל חודש, הרי זה ברור שעדיף כבר לבחור ב-Cloudways. בנוסף לכך, תוכלו להנות משירות לקוחות מקצועי בצ'אט לייב, התקנת וורדפרס במספר קליקים ולבחור את מיקום השרת שלכם (גרמניה המהירה ביותר לגולשים ישראלים).
- יתרונות: מחיר קבוע כל חודש לכל החיים, אחסון VPS, בחירת מיקום שרת, צ'אט לייב 24/7.
- חסרונות: יקרה יותר ביחס לשאר החברות הזולות.
לסיכום:
אחסון אתרים זול מיועד בעיקר למי שמתחיל בתחום בניית אתרים או שפותח אתר חדש, כאשר האתר יתפוס תאוצה ויעלה בכמות הגולשים רצוי לשדרג לאחסון יציב ומהיר יותר כמו קלאודוויז.
כל חברות האחסון המוצגות במאמר הזה הם המומלצים ביותר בקטגוריה של אחסון אתרים זול, וביניהם יש שמומלצות יותר ויש שמומלצות פחות.
אני ממליץ להשתמש בספק אחסון אתרים שנותן זמן פעילות גבוה, התחייבות להחזר כספי תוך הקפדה על שירות לקוחות מצויין. במידה ותבחרו ב-Hostinger, HostGator, או SiteGround תקבלו את הביצועים הכי טובים עם שירות לקוחות מעולה.
במידה והתקציב לא מוגבל אצלכם בשלב הראשוני אני ממליץ להתחיל עם Cloudways, לטווח הארוך היא הכי משתלמת. תוכלו לקרוא עליה עוד בביקורת על קלאודוויז, ולקבל הדרכה להתקנת וורדפרס או העברת אתר וורדפרס במדריך להתקנת אתר וורדפרס עם קלאודוויז.