growmore-מדברים וורדפרס
Search
Close this search box.

מחירון בניית אתרים – כמה עולה לבנות אתר אינטרנט ?

מחירון בניית אתרים - כמה עולה לבנות אתר אינטרנט

תוכן העניינים

5/5 - (8 votes)

כמה עולה לבנות אתר אינטרנט ? רוב הסיכויים שהגעתם לפה כי השאלה הזו עניינה אתכם ואתם רוצים לדעת מה המחירון לבניית אתר. אז, זו שאלה מצוינת שאני הולך לענות עליה בהרחבה במאמר הבא.

כשמחפשים בניית אתרים, מחירון הוא פקטור בבחירת החברה/פרילנסר שיבנו לכם את האתר, אך כשבודקים את מחירי בניית אתרים בשוק מגלים טווח פראי של מחירים. 

למשל מחיר בניית אתר תדמית בסיסי (5-7 עמודים) יכול להתחיל ב-2,000 ש"ח ולהגיע עד ל-10,000 ש"ח, מבלבל נכון? אז בואו נעשה סדר..

כמה עולה לבנות אתר אינטרנט ב-2024 ?

קבלו סיכום מהיר של מחירי בניית אתרים (בממוצע) בטבלה הבאה. לאחר מכן המשיכו לקרוא על מנת ללמוד על ההוצאות השונות שמגיעות יחד עם בניית אתר ותחזוקת אתרים, כמו כן, גם על הבדלי המחירים בין פרילנסרים וחברות. 

סוג השירותעלות בניית אתר
בניית אתר לבד200 - 400 ש"ח
בניית אתר עם חברה/פרילנסר1,000 - 15,000 ש"ח
בניית אתר עם וויקס / ישראכרט35 ש"ח - 294 ש"ח

מחירון בניית אתרים לפי סוג אתר

מחירון בניית אתרים יכול לנוע בטווח של 2,000 ש"ח ועד 30,000 ש"ח, והתחזוקה שלהם יכולה לעלות בין 1,300 ש"ח ל-40,000 ש"ח (לשנה, הישארו רגועים).

המחירים האלה, תלויים בגודל האתר ובפונקציות שיהיו בתוכו. הכל תלוי באיך אתם רוצים שהאתר שלכם יראה ומה שיהיה בתוכו, אתם יכולים לשלם פחות (או יותר) מהמחירים המוצגים .

בטבלה הבאה מוצגים מחירים ממוצעים של בניית אתרים ותחזוקת אתר לפי סוג האתר.

סוג האתרעלות בניית אתרעלות תחזוקה שנתית
אתר תדמית בסיסי (5-7 דפים)2,000 - 10,000 ש"ח250 - 650 ש"ח
חנות וירטואלית (עד 100 מוצרים)7,500 - 20,000 ש"ח450- 1500 ש"ח
אתר פורטופוליו2,000 - 5,000 ש"ח250 - 650 ש"ח
דף נחיתה1,000 - 3,000 ש"ח150 - 400 ש"ח
רוצים לקבל הצעה משתלמת לבניית אתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם עם הפרטים המלאים.

בניית אתרים בזול - באיזה מקרים והאם כדאי ?

לא מעט פעמים בעלי עסקים מצפים למחיר מסוים (נמוך מאוד) ומופתעים מהמחיר שיוצא בפועל. עלות בניית אתר אינטרנט מורכבת ממספר לא קטן של משתנים שקובעים את המחיר. 

למשל, פיצ'רים באתר, תוכן, לוגו וכ'ו. לשם השוואה, נגיד שאתם רוצים לבנות אתר תדמית בסיסי, במידה ותיפנו לבוני אתרים על מנת לברר מחיר תגלו שטווח מחירים לבניית אתר הוא גדול מאוד. יש מספר גורמים שמשפיעים על המחיר..

הגורם הראשון הוא גודל החברה שאליה אתם פונים, במידה ותבקשו מחיר לבניית אתר מפרילנסר תבחינו שהוא יותר זול מאשר חברה לבניית אתרים. 

ברוב המקרים זה קורה בגלל שפרילנסר עובד בדרך כלל מהבית או מחלל עבודה בחוץ וההוצאות שלו נמוכות מאלה של חברות, שמשלמות שכירויות, ארנונה וכו'. לכן, פרילנסר יכול להרשות לעצמו לבקש עלות בניית אתר נמוכה יותר.

הערה: גם פרילנסר וגם חברה הם בחירות מצוינות, זה לא שאלה של מה כדאי.

גורם נוסף שמשפיע על מחיר בניית אתר אינטרנט הוא רמת המקצועיות של האתר. למשל, אם בניית אתר תדמית בסיסי (5-7 עמודים) עולה בממוצע בשוק 5000 ש"ח ואתם מצאתם מחיר של 2000 ש"ח זה בא על חשבון מקצועיות האתר וצריך להיזהר. 

בטווח המחירים הנמוכים ברוב המקרים מדובר בוני אתרים שהם בתחילת דרכם ומתמחרים את השירות שלהם במחיר נמוך.

מבלי לפגוע באף איש מקצוע, אני מדגיש זאת על מנת שתהיו ערוכים ותהיו מוכנים לסוג העבודה שתקבלו. לא פעם הגיעו אלינו לקוחות לשידרוג אתר אחרי שלא הצליחו להשיג את בונה האתרים שלהם ובמקרים יותר גרועים בונה האתרים הפסיק לעבוד.

במידה ואתם מתכננים שיהיה לכם אתר לאורך שנים ושיהיה לכם אבא ואמא לפנות אליהם במידה וקורה משהו תרצו לקחת חברה/פרילנסר מקצועי לבניית אתר האתר שלכם. 

בדרך כלל, תמחור זול מעיד גם על הורדת רכיבים באתר כמו התאמה למנועי החיפוש, מהירות האתר, כיווץ תמונות וכ'ו.

מחיר בניית אתר בסיסי (5-7 עמודי תוכן) בפחות מ- 4,500 ש"ח – מדובר על התפשרות.

כמה עולה להקים אתר אינטרנט - 2 אפשרויות (אחת כמעט בחינם)

אפשרות 1: לשכור שירותי בניית אתרים

אם אתם מאוד עסוקים ו/או הצד הטכני זה לא הצד החזק שלכם, אתם תצטרכו לשכור שירותי בניית אתרים שיבנו עבורכם את האתר.

בנוסף לזה, אם כבר ביקרתם באתרים של חברות לבניית אתרים / פרילנסרים רוב הסיכויים ששמתם לב שברובם:

  • לא מוצגים מחיר בכלל.
  • טווחי מחירים גדולים, מהמחירים הזולים והמגוכחים ביותר ליקרים בצורה מוגזמת.

אז המאמר הזה לא יהיה כמו אלה, ארחיב בצורה רחבה על כמה עולה לבנות (או שידרוג) אתר אינטרנט.

🚨 בניית אתרים בקוד VS בניית אתרים עם וורדפרס ואלמנטור. עד לפני כמה שנים בניית אתר אינטרנט נעשתה רק באמצעות קוד והיה יקר מאוד, ביוני 2016 הכל השתנה. חברה ישראלית פיתחה תוסף בשם אלמנטור שעוזר לבנות ולעצב אתר בעזרת שיטה שנקראת Drag&Drop , מאז מחיר בניי אתר ירד באלפי שקלים ולעיתים בעשרות אלפי שקלים.

  • מחיר בניית אתר תדמית – נע בין 2,000 ש"ח ל 10,000 ש"ח
  • מחיר בניית חנות וירטואלית – נע בין 7,500 ש"ח ל 20,000 ש"ח
  • מחיר בניית אתר פורטופוליו – נע בין 2,000 ש"ח ל 5,000 ש"ח
  • מחיר דף נחיתה – נע בין 1,000 ש"ח ל 3,000 ש"ח

המחירים הם הממוצע של רוב השוק, ומושפע מפרמטרים רבים. פחות ממחיר זה יש להיזהר.

הפרמטרים שמשפיעים על המחיר של בניית אתר:

1. כמות עמודי תוכן – נגיד שקיבלתם הצעת מחיר לבניית אתר עם 5 עמודים במחיר של 5,000 ש"ח, אבל אתם צריכים 10 עמודים – כמה תצטרכו להוסיף לעלות? כלל אצבע טוב הוא להוסיף 350ש"ח/עמוד עבור כל דף מעבר. 

לדוגמא, להוסיף עוד 5 עמודים בנוסף לעמודים הקיימים יעלה 1,750 ש"ח, הוסיפו את הסכום הזה למחיר בסיס שקיבלתם של 5,000 ש"ח – מחיר בניית אתר סופי יהיה 6,750 ש"ח. 

כמובן, זה יכול להשתנות ממקרה אחד לשני אבל לפחות זה יכול לתת לכם הערכה למחיר שנפוץ בשוק ב- בחנות אינטרנטית: חישוב המחיר נעשה על ידי כמות מוצרים וקטגוריות באתר.

2. עיצוב מותאים אישית – היום כל האתרים הם על בסיס תבנית, כמעט ואף אחד לא בונה אתר בקוד מ-0. בנייה בקוד מ-0 זה בזבוז זמן רציני ויקר מאוד.

כשמשתמשים בתבנית ומוסיפים לזה את השימוש באלמנטור זה מקדם את התהליך ב50-60%, אבל עדיין גם עם תבנית מוכנה יש הרבה מאוד התאמות ושורות קוד קטנות שצריך להשתמש בהם על מנת להביא את האתר שלכם לתוצאה שאתם רוצים.

ככל שיהיו לכם יותר בקשות להתאמות האתר והגדרת פונקציות נוספות, המחיר יהיה בהתאם. תבניות מוכנות ואלמנטור זו הסיבה העיקרית שמחירי בניית אתרים היום נעים בין 2,000 ש"ח ל 10,000 ש"ח.

3. עיצוב גרפי & תמונות – במידה ואתם תרצו לעצב גרפיקה לתמונה מסויימת על מנת להעצים את המראה של האתר, זה כרוך ברוב המקרים בתוספת תשלום. כמו כן, במידה ואין לכם לוגו או שתרצו לשדרג, זה גם כרוך בתוספת תשלום.

4. כתיבה בקוד – לפעמים ניתן למצוא תוסף בוורדפרס על מנת ליצור פונקציה מסויימת (כמו מחשבון, הרשמה לאתר וכ'ו), ולעיתים לפונקציה שתרצו יהיה צורך בהתאמת אישית בקוד.

לכן, תהליך זה דורש עבודה של כתיבת פונקציות בקוד ובכך מייקר את המחיר. מה שכן, לא תמיד גם התוספים עובדים חלק ובעצמם דורשים בדיקות ותיקוני שגיאות.

5. תיקונים לאחר סיום הפרויקט  – כשבונים אתר הוא נבנה מתוך איזשהו רעיון ראשוני של עיצוב ותכנון, לאחר סיום העבודה מקובל לערוך 2-3 סבבי תיקונים לאתר על מנת לדייק את התוצאה הרצויה.

יש בוני אתרים שמציעים גם יותר סבבי תיקונים, חשוב לזכור שכל סבב תיקונים שחורג מעבר למה שבונה האתרים מציע מוסיף לעלות הסופית של האתר.

לפי הניסיון שלי ומה שאני גם כן עושה עם לקוחותי זה 2 סבבי תיקונים, שזה די ויותר, מה שגם זה משקף 99% מהשוק.

6. הזנת תוכן באתר (קופירייטינג) – תוכן איכותי, משכנע ובנוי בצורה הנכונה הוא הבסיס לכל אתר מצליח. אם אתם הולכים לבנות אתר חדש ואין לכם עדיין תוכן תצטרכו לרשום אותו או לשכור שירותי כתיבת תוכן.

וגם, אם יש לכם אתר עם תוכן חלש כדאי שתשקלו לשדרג אותו על מנת להיות רלוונטי ולמשוך את הקהל. כאשר אתם עומדים לבנות אתר אתם צריכים תוכן טוב, ועבור תוכן יש תשלום נפרד בנוסף לתשלום עבור העיצוב.

95% מבוני האתרים אין מציגים מחירים שכוללים כתיבת תוכן אלא רק העיצוב. במקרים מסוימים, כתיבת התוכן כלולה במחיר ואתם תבינו זאת במידה ותקראו את פירוט השירות או שפשוט תדעו לפי המחיר (אתר תדמית בסיסי כולל תוכן יעלה בממוצע 5,000 ש"ח).

לסיכום, כשאתם בונים אתר אתם צריכים לספק את התוכן או לשכור שירותי כתיבת תוכן. חשוב לזכור אתר טוב זה לא רק אתר מעוצב להפליא, התוכן שבאתר משחק תפקיד חשוב מאוד במשיכת הקהל שלכם.

מספר טיפים לגבי עלות בניית אתר

🚨 טיפ מספר 1: אם תרצו לקבל שירותי בניית אתרים ולא תוכלו להרשות לעצמכם לממן את העלות, כדאי לבדוק עם בונה האתרים אם יש אפשרות לעסקה בתשלומים. בדרך הזו תוכלו לקבל אתר עבור העסק שלכם באופן מידי גם אם אין לכם את כל התקציב, ועם זאת לא לרוקן את חשבון הבנק.

🚨 טיפ מספר 2: היזהרו מאתרים עם תמחור נמוך באופן יוצא דופן, לרוב זה מתורגם לאתר ברמה נמוכה אם כי לפעמים לא ניתן להבחין בזה בעיצוב האתר אך בהגדרות ובמאפיינים של מאחורי הקלעים יהיו המון פרטים חסרים שישפיעו על הקידום שלכם בגוגל, מהירות האתר, תוספים מרובים וכו'). במילים אחרות, אתם תקבלו תמורה דומה למחיר שאותו אתם משלמים.

  • עיצוב מותאים אישית – היום כל האתרים הם על בסיס תבנית, כמעט ואף אחד לא בונה אתר בקוד מ-0. בנייה בקוד מ-0 זה בזבוז זמן רציני ויקר מאוד.כשמשתמשים בתבנית ומוסיפים לזה את השימוש באלמנטור זה מקדם את התהליך ב50-60%, אבל עדיין גם עם תבנית מוכנה יש הרבה מאוד התאמות ושורות קוד קטנות שצריך להשתמש בהם על מנת להביא את האתר שלכם לתוצאה שאתם רוצים.

    ככל שיהיו לכם יותר בקשות להתאמות האתר והגדרת פונקציות נוספות, המחיר יהיה בהתאם. תבניות מוכנות ואלמנטור זו הסיבה העיקרית שמחירי בניית אתרים היום נעים בין 2,000 ש"ח ל 10,000 ש"ח.

  • עיצוב גרפי & תמונות – במידה ואתם תרצו לעצב גרפיקה לתמונה מסויימת על מנת להעצים את המראה של האתר, זה כרוך ברוב המקרים בתוספת תשלום. כמו כן, במידה ואין לכם לוגו או שתרצו לשדרג, זה גם כרוך בתוספת תשלום.
  • כתיבה בקוד – לפעמים ניתן למצוא תוסף בוורדפרס על מנת ליצור פונקציה מסויימת (כמו מחשבון, הרשמה לאתר וכ'ו), ולעיתים לפונקציה שתרצו יהיה צורך בהתאמת אישית בקוד.לכן, תהליך זה דורש עבודה של כתיבת פונקציות בקוד ובכך מייקר את המחיר. מה שכן, לא תמיד גם התוספים עובדים חלק ובעצמם דורשים בדיקות ותיקוני שגיאות.
  • תיקונים לאחר סיום הפרויקט  – כשבונים אתר הוא נבנה מתוך איזשהו רעיון ראשוני של עיצוב ותכנון, לאחר סיום העבודה מקובל לערוך 2-3 סבבי תיקונים לאתר על מנת לדייק את התוצאה הרצויה.יש בוני אתרים שמציעים גם יותר סבבי תיקונים, חשוב לזכור שכל סבב תיקונים שחורג מעבר למה שבונה האתרים מציע מוסיף לעלות הסופית של האתר.

    לפי הניסיון שלי ומה שאני גם כן עושה עם לקוחותי זה 2 סבבי תיקונים, שזה די ויותר, מה שגם זה משקף 99% מהשוק.

  • הזנת תוכן באתר (קופירייטינג) – תוכן איכותי, משכנע ובנוי בצורה הנכונה הוא הבסיס לכל אתר מצליח. אם אתם הולכים לבנות אתר חדש ואין לכם עדיין תוכן תצטרכו לרשום אותו או לשכור שירותי כתיבת תוכן.וגם, אם יש לכם אתר עם תוכן חלש כדאי שתשקלו לשדרג אותו על מנת להיות רלוונטי ולמשוך את הקהל. כאשר אתם עומדים לבנות אתר אתם צריכים תוכן טוב, ועבור תוכן יש תשלום נפרד בנוסף לתשלום עבור העיצוב.

    95% מבוני האתרים אין מציגים מחירים שכוללים כתיבת תוכן אלא רק העיצוב. במקרים מסוימים, כתיבת התוכן כלולה במחיר ואתם תבינו זאת במידה ותקראו את פירוט השירות או שפשוט תדעו לפי המחיר (אתר תדמית בסיסי כולל תוכן יעלה בממוצע 5,000 ש"ח).

    לסיכום, כשאתם בונים אתר אתם צריכים לספק את התוכן או לשכור שירותי כתיבת תוכן. חשוב לזכור אתר טוב זה לא רק אתר מעוצב להפליא, התוכן שבאתר משחק תפקיד חשוב מאוד במשיכת הקהל שלכם.

    מספר טיפים לגבי עלות בניית אתר

    🚨 טיפ מספר 1: אם תרצו לקבל שירותי בניית אתרים ולא תוכלו להרשות לעצמכם לממן את העלות, כדאי לבדוק עם בונה האתרים אם יש אפשרות לעסקה בתשלומים. בדרך הזו תוכלו לקבל אתר עבור העסק שלכם באופן מידי גם אם אין לכם את כל התקציב, ועם זאת לא לרוקן את חשבון הבנק.

    🚨 טיפ מספר 2: היזהרו מאתרים עם תמחור נמוך באופן יוצא דופן, לרוב זה מתורגם לאתר ברמה נמוכה אם כי לפעמים לא ניתן להבחין בזה בעיצוב האתר אך בהגדרות ובמאפיינים של מאחורי הקלעים יהיו המון פרטים חסרים שישפיעו על הקידום שלכם בגוגל, מהירות האתר, תוספים מרובים וכו'). במילים אחרות, אתם תקבלו תמורה דומה למחיר שאותו אתם משלמים.

מחיר בניית אתרים

אפשרות 2: לנסות לבנות את האתר בעצמכם

במידה ויש לכם הבנה טכנית בסיסית וקצת חוש עיצובי, תוכלו לבנות אתר משלכם לגמרי לבד. את הידע לזה תוכלו לרכוש בעזרת קורסים, מדריכים חינמיים (למשל המדריך שלי לבניית אתר אינטרנט בסיסי), וגם סרטונים חינמיים ביוטיוב. את ההבדל בין קורסים חינמיים לבין קורסים בתשלום הסברתי במאמר הזה.

תוכלו לבנות אתר בעצמכם על גבי פלטפורמת וורדפרס, זאת פלטפורמה נפוצה ומומלצת מאוד. בגדול, אתם צריכים לעשות מספר תהליכים על מנת להקים אתר בוורדפרס:

  • לרכוש אחסון לאתר
  • לקנות דומיין לאתר
  • לבחור תבנית לאתר ולעצב אותה
  • להתקין תבניות עבור פונקציות נוספות
  • לכתוב ולהעלות תוכן לאתר
  • לשגר את האתר לעולם!

מחיר בניית אתר כשאתם בונים לבד אמנם לא כרוך בתשלום עבור הבנייה, אך יש עלויות קבועות שגם הם לא כל כך יקרות.

עלויות לבניית אתר בעצמכם

  • דומיין לאתר – נע בין 65 ש"ח ל 75 ש"ח לשנה. יש המון חברות לאחסון דומיין, אני אישית מעדיף box.co.il

  • אחסון אתרים – נע בין 13 ש"ח לחודש לאחסון אתרים שיתופי ובסיסי כמו Bluehost או Hostgator ובין 33ש"ח – 50ש"ח עבור אחסון גדול ויציב יותר עם שרתים פרטיים (לא שיתופים), המומלצים ביותר הם Cloudways.

    עבור תחילת דרכו של האתר אין צורך לשלם עבור אחסון יקר, שכן אפשר לשדרג אחסון אחרי שיהיו לכם יותר מבקרים (יותר מ-10,000 מבקרים בחודש). הרחבתי ועשיתי השוואה על אחסון אתרים במאמר הזה.

  • תבניות פרימיום – נע בין 30$-60$ חד פעמי, יש מאות תבניות לבחירה עבור וורדפרס. חלקם בחינם, חלקים בתשלום. במידה ואתם לא בונים אתר עם אלמנטור, אל תתקמצנו על השלב הזה, תשקיעו בתבנית פרימיום.

    התנסתי בתבניות רבות לאורך השנים ואלה שאני משתמש בהם הם מהאתר Themeforest, באתר יש תבניות פרימיום שרשומות בקוד בצורה אופטימלית שגורמות לאתר לעבוד בצורה חלקה.

  • תוספי פרימיום – נע בין 30$-100$ לשנה. בידיוק כמו עם התבניות, תעשו לעצמכם טובה ותשקיעו כמה שקלים עבור תוספים איכותיים.

    לדוגמא, 2 תוספי פרימיום שאני נוהג להשתמש בהם באתרים הם Elementor pro ו-WProcket. וכן יש תוספי פרימיום בחינם וחלקים אפילו מעולים. אבל, יש גם המון תוספים גרועים שלא עובדים בצורה שבא מבטיחים שיעבדו. אז תהיו זהירים.

  • אתרי תמונות – נע בין 0$-10$. אם כבר יש לכם תמונות באיכות טובה לאתר, אתם מסודרים. ואם לא, תצטרכו להוריד תמונות איכותיות מאתרי סטוק תמונות חינמיים/בתשלום.

    אתרי סטוק חינמיים הם מעולים וברוב המקרים, ניתן למצוא תמונות שיתאימו עבור האתר שלכם. אתרי תמונות חינמיים מומלצים הם unsplash.com ו- pexels.com. יש להם המון תמונות באיכות טובה ובחינם.

    המציאות לא תמיד ורודה ובאתרים חינמיים ההיצע קטן מאוד מה שיקשה עליכם למצוא תמונה שמתאימה לכם בצורה אופטימלית.

    לעומת זאת, באתרי תמונות בתשלום יש מלאי עצום ורוב הסיכויים ששם תוכלו למצוא תמונות שמתאימות לכם כמו כפפה ליד, אתרי תמונות ללא זכויות יוצרים (בתשלום) המומלצים הם Shutterstock ו- istockphoto.

    באתרים האלו תוכלו למצוא את התמונות האופטימליות עבורכם במחיר של 7$-10$ לתמונה. חשוב מאוד: לעולם, אבל לעולם אל תורידו/תעתיקו תמונות מאתרים של אחרים או מתחרים עד שאתם לא בטוחים ב-100% שיש לך זכויות שימוש בתמונות האלה, אם תעשו כך אתם עלולים להיתבע על הפרת זכויות יוצרים (יכול להגיע ל-50,000 ש"ח קנס, היזהרו).

  • מדריכים/קורסים – המחירים נעים בין 0 ש"ח ל 2,000 ש"ח. אם אתם לא בוני אתרים שמתעסקים באופן יום יומי בבניית אתרים, כנראה שתצטרכו לרכוש ידע בעזרת קורסים חינמיים או בתשלום.

    ניתן למצוא המון קורסים ומדריכים חינמיים לבניית אתרים, ההבדל הוא ברמה ובאיסוף החומר. בדרך כלל קורסים ומדריכים חינמיים מאגדים מידע מאוד ספציפי שמפוזר במקומות שונים כך שיקח לכם זמן לאגד את כל החומר לתוך מבנה של קורס אחד שלם.

    לעומת זאת, קורסים בתשלומים מאגדים את כל המידע שצריך בתוך קורס אחד מא' עד ת'. קורסים כאלה תוכלו למצוא אתרי קורסים שמציעים קורסים ב 40ש"ח-50ש"ח כמו Udemy או Myco הישראליים. ויש גם, קורסים גדולים יותר שסביבם בונים קהילה של כל התלמידים שנמצאים בקבוצות משותפות כמו הקורס של חוליאן טרומפר.

בסופו של דבר, אתם צריכים לצפות לעלויות של 200 ש"ח עד 400 ש"ח על מנת להקים אתר מקצועי משלכם באופן עצמאי.

מה שבטוח פה שההוצאה העיקרית כשבונים אתר לבד הוא הזמן שלכם.

אפילו עבור אתר פשוט, אל תתפלאו אם יקח לכם בין 20-40 שעות לייצר משהו ראשוני ואיכותי שתוכלו להתגאות בו וזה גם אם יש לכם קצת ידע טכני בבניית אתרים. אם אתם חדשים בתחום, אז תכפילו את כמות הזמן פי 2 ואפילו 3.

בניית אתר מקצועי ובסטנדרטים גבוהים לוקחת הרבה זמן, ואם יש לכם יותר זמן מכסף ואתם לא טכנופוביים. בניית אתר בעצמכם יכולה להיות האפשרות האופטימלית עבורכם.

כמה עולה לבנות אתר אינטרנט לבד בעזרת וויקס או החנות האינטרנטית של ישראכרט

מחירון בניית אתר דרך וויקס או החנות האינטרנטית של ישרכארט הוא גלובלי ובתוכו כלולים כל השירותים שדרושים באמת כמו: דומיין לאתר, אחסון אתר, ותוספים לבניית האתר. בעצם, בעלות של 35 ש"ח לחודש בוויקס ו-294 ש"ח לחודש בישרכארט (מותאם לחנויות אינטרנט) תוכלו לקבל את כל הכלים הדרושים על מנת לבנות אתר בסטנדרט גבוה.

בישרכארט תקבלו גם סליקה לאתר כי בכל זאת, זאת ישרכארט. בוויקס, יש גם חבילה חינמית אך לא מומלץ להשתמש בה מכיוון שהיא מגבילה את המשתמשים בהמון אפשרויות חשובות. למשל, הדומיין לא יהיה חינמי והגרוע מכל שבאתר שלכם יהיו פרסומות של וויקס. לא נראה מקצועי.

תוכלו לקרוא בהרחבה על ההבדלים במדריך פלטפורמות לבניית אתרים.

וויקס

מחיר: 35 ש"ח לחודש

חנות אינטרנטית ישראכרט

מחיר: 294 ש"ח לחודש

מחיר תחזוקת אתר אינטרנט (עדכונים, שדרוגים ותחזוקה בסיסית)

כשמסיימים לבנות אתר אינטרנט המלאכה לא נגמרת שם.

זה בידיוק כמו לרכוש בית, תצטרכו להשקיע זמן וכסף על מנת לשמור עליו ולתחזק אותו.

לדוגמא, יהיו לכם עלויות שרתים ועלויות של רשיונות לתוספי ושירותי פרימיום. בנוסף לכך, על מנת לשמור על רלוונטיות התוכן וגם עבור קידום אורגני תרצו ליצור תוכן ומאמרים על מנת להביא את קידום האתר לידי ביטוי.

בנוסף לכל זה, האתר שלכם יהיה זקוק לתחזוקה שוטפת ותיקוני אבטחה שיצצו. עם זאת, גם מהירות אתר הוא פקטור שחשוב לתחזק ולשפר מידי כמה חודשים.

מחירון בניית אתרים - כמה עולה לבנות אתר אינטרנט ?

דבר נוסף שחשוב הוא גיבוי אתר וורדפרס מבחוץ (דרך חברת האחסון) כדי שאם יקרה משהו יהיה ניתן לשחזר את האתר מהגיבויים. אני לא מנסה להבהיל אתכם, פשוט קרו מקרים ..

אם אתם מעדיפים לא להתמודד לבד עם העדכונים והגיבויים שצריך לעשות מאחורי הקלעים של האתר, אתם צריכים לקחת שירותי תחזוקת אתרים והעלויות נעות בין 200 ש"ח ל 1500 ש"ח. תלוי בשירותים שאתם צריכים. ניתן גם להזמין תחזוקת אתר לפי קריאה שבמקרה הזה העלות תחושב על פי שעת עבודה של בונה האתרים.

יש חברות בניית אתרים / פרילנסרים שמציעים שירות תחזוקה בסיסי ומינימלי ללא עלות, אין זה אומר בהכרח שזה יותר טוב או פחות. את השיקולים הללו תצטרכו לעשות לפי הכיס שלכם והתקציבים שלכם.

🚨 טיפ שיחסוך לכם כסף: אתם יכולים להימנע מעלויות השנתיות של תוספי הפרימיום במידה ותבחרו לבנות אתר עם חברה / פרילנסר שמחזיקים ברישיון מפתחים עבור תוספי הפרימיום. במילים אחרות, רישיון המפתח שלהם מכסה את דמי הרישיון השנתיים שלכם. לדוגמא, תוסף פרימיום כמו Elementor pro עולה 49$ לשנה. הלקוחות שאני בונה להם אתר נמנעים מהעלות הזאת בגלל שהם מכוסים ברישיון המפתח שלי.

ככל שהאתר והעסק שלכם מתפתח, ייתכן שתצטרכו לשדרג את האתר ולהוסיף לו פיצ'רים חדשים. במידה ואתם יכולים לעשות או ללמוד לעשות את זה לבד, מעולה חסכתם. אחרת, העלות בשנת 2024 עבור שירותי פיתוח אתרים עם מפתח מוכשר ומנוסה היא 200-450 ש"ח לשעה.

יתרונות & חסרונות: לשכור מומחה או לבנות לבד את האתר שלכם

1.לשכור שירותי בניית אתרים

יתרונות:

  • אין צורך ללמוד שעות או ימים על מנת לבנות את האתר ולהריץ אותו.
  • תקבלו אתר מקצועי ובסטנדרטים הגבוהים בשוק.
  • לגולשים שלכם תהיה חוויה טובה יותר באתר מבחינת רספונסיביות, במחשב שולחני או בסמארטפון.
  • הם יוכלו לעזור לכם בניהול של האתר לאחר הבנייה.
  • מומחים לבניית אתרים יוכלו להמליץ על רעיונות ולעזור לכם להמנע ממקרים שלא הייתם חושבים בעצמכם.

חסרונות:

תצטרכו להשקיע כמה אלפי שקלים או כמות עשרות על מנת לבנות אתר או לשדרג אתר.

אם אין לכם ידע טכני שבפלטפורמה שבה בונים את האתר אתם תהיו באיזשהו אופן תלויים בבונה האתרים שינהל את האתר לאחר הקמתו.

בניית אתר לבד

יתרונות:

  • אם יש לכם תקציב נמוך, עלות בניית אתר בעצמכם תהיה זולה יותר מאשר השכרת שירותי בנייה.
  • אתם יכולים להשתמש באתרים כמו Wix או החנות האינטרנטית של ישרכארט כדי להקים אתר פשוט ועם מראה מעולה תוך כמה ימים. העלויות מאוד נמוכות למשל בוויקס השירות עולה רק 35 ש"ח לחודש.
  • לא תצטרכו להיות תלויים בבונה אתרים על מנת לעשות עדכונים או שינויים באתר.

חסרונות:

  • אם אין לכם מושג או ידע בסיסי בעקרונות ה-UX (חווית משתמש), האתר שלכם יכול להיראות חובבני ולא ישדר ביטחון לגולש.
  • בניית אתר היא יחסית מאוד מונוטונית וטכנית, ולכן מבחינה פסיכולוגית אנשים מורחים את הזמן בבניית אתר וזה יכול להיערך שבועיים שלושה. וככל שהסלידה מבניית האתר גבוה יותר כך יש סיכויים שהאתר לא ייבנה לעולם.
  • זה גוזל הרבה זמן, לפעמים יש משימות קטנות שצריך לעשות באתר ותצטרכו להקדיש שעות על מנת לחקור איך לגרום למשהו לפעול. לעומת זאת, כשעובדים עם בונה אתרים מנוסה המשימה יכולה לקחת 5-10 דקות.

קיצור הדרך האולטימטיבי לבניית אתר

תשקיעו על בניית אתר עם חברה / פרילנסר.

אני מודה, אני משוחד. אבל, אני גם כנה. בניית אתר אינטרנט מקצועי וכזה שיהפוך את הגולשים שלכם ללקוחות היא הרבה יותר קשה ולוקחת הרבה יותר זמן ממה שאנשים חושבים.

אם התקציב שלכם נמוך כרגע, ולבנות אתר בעצמכם היא אפשרות היחידה שלכם, אז תבנו את האתר בעצמכם ותעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר שאתם יכולים.

עם זאת, אם אתם יכולים להרשות לעצמכם לשכור שירותי בניית אתרים מקצועיים כדי לבנות (או לשדרג) את האתר שלכם זה יחסוך לכם המון זמן, כסף וכאבי ראש והאתר שיהיה לכם יהיה ברמה גבוה יותר ממה שהייתם יכולים לבנות בעצמכם.

זאת גם הסיבה שאני לא חושב פעמיים ומשלם לרופא שיניים, רואה חשבון, מכונאות רכב עבור המומחיות שלהם. מין הסתם, שהם יכולים לעשות את העבודה מהר יותר, טוב יותר וזול יותר מאשר שהייתי לומד לעשות את זה בעצמי.

0 0 דירוגים
דירוג המאמר
הרשמה להתראות
עדכן אותי כאשר
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות

אוהבים את התוכן?
הכניסו את המייל שלכם וקבלו עדכונים על מאמרים חדשים, טיפים ועוד הפתעות…
 

קבלו טיפים עדכניים חינם

אני שולח מדי חודש מדריכים ותוכן איכותי על שיווק באינטרנט ובניית אתרים בוורדפרס.

רוצה להצטרף?
צרף את המייל שלך

איזה כיף, מדברים!

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך שעה

  *במסגרת שעות העבודה (9:00-17:00)

דילוג לתוכן