קורס בניית אתרים זאת הדרך של הרבה אנשים להעשיר את הידע שלהם בכל הנוגע לבניית אתרים. כיום ניתן לעשות את הקורס גם אונליין וגם בכיתת לימוד באופן פרונטלי.
בעבר הלא רחוק קורסים אונליין היו פחות נפוצים, רוב האנשים למדו קורס בניית אתרים בכיתות לימוד עם מרצה ושעות שיעור מוגדרות מראש.
אם שאלתם את עצמכם איך לבנות אתר אינטרנט אז אתם לא היחידים. בשנים האחרונות לימודי בניית אתרים אונליין במגמת עליה (ראו בגרף למטה), ניתן ללמוד את הקורס בשעות הנוחות לכם, בימים הנוחים לכם וכמובן גם לא להתפשר על איכות הקורס.
יש ברחבי הרשת המון קורסים איכותיים, על אחד מהם אמליץ במאמר הזה ויתרה מכך נבדוק למי קורס של בניית אתרים מתאים ואיך עושים את זה נכון.
למי מתאים קורס בניית אתרים ?
לימודי קורס בניית אתרים בעיקרון מתאימים לכל אחד ואחת ואפילו בתור תחביב עצמי.. יתרה מכך, הקורס מתאים גם לשימושיים ספציפיים והם:
- כל מי שרוצה לעסוק בתחום בניית האתרים באופן מקצועי על מנת לבנות אתרים ללקוחות או עבור עבור עצמו (כמו בלוג וכדומה).
- בעלי עסקים קטנים/גדולים שרוצים ללמוד כיצד לבנות אתר לעסק שלהם בלי להיות תלוי במעצב/מתכנת חיצוני.
- משווקים ומנהלי קמפיינים שרוצים לרכוש ידע נוסף על מנת לתת שירות של מוצר משלים עבור הלקוחות שלהם בלי לשלוח אותם לבונה אתרים אחר.
כמו כן, הקורס מתאים גם לצעירים, חיילים משוחררים, או בעל מקצוע שרוצה לעשות הסבה מקצועית. תחום בניית אתרים אינו מצריך ידע ותואר אקדמאי כך שכל מי שרוצה לרכוש לעצמו מקצוע ובנוסף גם להשתכר יפה זה ה-תחום.
למרות התחרות הגבוה בשוק (יש המון בוני אתרים), אם יהיו לכם תיקי עבודות יפים וגם תספקו עבודות מקצועיות ויפות הלקוחות יבחרו בכם מכל השאר.
מה היתרונות של למידה באמצעות קורס בניית אתרים אל מול למידה עצמית?
יש 2 דרכים ללמוד קורס באינטרנט, הראשונה היא למידה עצמית והשנייה היא באמצעות קורס. היתרונות של קורס על פני למידה עצמית היא שכל חומר הלימוד מסודר ומאורגן במקום אחד.
ברוב המקרים, החומר עצמו קיים באינטרנט בפורמטים שונים אבל אף אחד מהם לא מסדר את כל המידע הנדרש מ-א' עד ת', לעומת זאת בקורס הכל מאורגן ומסודר מהבסיס ומועבר דרך לימוד של החומר שלב אחר שלב לפרטי פרטים.
מה ההבדל בין קורס בניית אתרים בכיתה לבין קורס אונליין ?
ההבדל המשמעותי הראשון והמכריע עבור רוב האנשים הוא עלות הקורס, קורס בניית אתרים במסגרת פיזית (כיתות ומרצים) ברוב המקרים מתומחר במחיר גבוה יותר, מכיוון שיש עלויות כמו חשמל, השכרת כיתה וכ'ו. לקורס אונליין אין הוצאות נלוות עבור אחזקה לכן בדרך כלל הוא הרבה יותר זול.
הבדלי המחירים ברוב המקרים הוא משמעותי מאוד, קורס בכיתה עולה החל מ5000 ש"ח ויכול להגיע גם ל15K (תכנות אתרים). וקורסים אונליין עולים 2000-4000 ש"ח שזה יוצא ממש משתלם בהתחשב בזה שהתכנים הם אותם התכנים אך עם עלות מופחתת.
הבדלים נוספים שיש בן שני סוגי הלמידה השונים הם גמישות בשעות הלימוד וימי הלמידה, למעשה אם תרכשו קורס אונליין הקורס יהיה זמין אונליין בצורה מסודרת ומאורגנת ותכלו ללמוד מתי שתרצו. ההבדל הנוסף והמשמעותי גם כן הוא זמן הלימוד, אם תבחרו ללמוד בכיתת לימוד בדרך כלל המכללות עושות שיעורים פעם אחת, פעמיים בשבוע (לפעמים גם יותר).
כשתבחרו בקורס אונליין, זמן סיום הקורס תלוי בכם במידה ותשקיעו זמן תוכלו לסיים אותו בתוך שבוע מנגד קורס בכיתה יערך מספר חודשים. חשוב לדעת שבמידה ובחרתם ללמוד בקורס אונליין זה ידרוש ממכם משמעת עצמית גבוהה. אנשים נוטים לאבד ריכוז מהפיתויים שנמצאים סביבם ברגע שנדרשת מהם משמעת עצמית גבוה, כך כדאי שתערכו גם מנטלית לקורס אונליין.
אני ממליץ ללכת על הקורס של חוליאן טרומפר, הקורס שלו אינפורמטיבי, קל להבנה ויש עליו ביקורות נהדרות מתלמידי הקורס, כמו כן גם אנשי מקצוע ומרצים בתחום המדיה ובניית האתרים ממליצים עליו, כמו דניאל זריהן (מומחה SEO) ואור סגלוביץ' מרצה בתחום השיווק הדיגיטלי בטכניון (היה גם המרצה שלי בתחילת דרכי).
מה ההבדל בין קורס בניית אתרים אונליין בתשלום לבין קורס חינמי (או במחיר מוזל מאוד)?
כשרוצים ללמוד קורס מחפשים את המקצועי ביותר והמומלץ ביותר, כי ת'כלס אתם רוצים ללמוד לבנות אתר מקצועי בסופו של דבר. יש המון קורסים ברחבי האינטרנט חלקם בתשלום וחלקם גם חינמיים או קורסים מוזלים מאוד כמו באתרי Udemy ו-Myco הישראלית. כשעומדת השאלה, אולי כדאי ללמוד מקורס חינמי ביוטיוב או כל אתר אחר חשוב שתדעו את היתרונות והחסרונות של ההבדלים מכיוון שבסופו של דבר אתם הולכים לבזבז את זמנכם בשעות של למידה והזמן שלכם – יקר.
כשבוחרים בקורס חינמי חשוב להבין שבסופו של דבר הוא כנראה יהיה "חצי קורס" ולא יגע בכל הנקודות החשובות מאשר קורס בתשלום, למה? מכיוון שקורסים חינמיים מועברים על ידי אנשי מקצוע ומרצים שבכוונתם לתת ערך ללקוחות שלהם ובכך לספק קורסים ומדריכים חינמיים.
בסופו של דבר הקורסים שמועברים ללא תשלום נוגעים בנקודות ספציפיות יותר. כך שזה נחמד מאוד לעשות קורס חינמי ואני לא שולל את זה, אך אם אתם מחפשים לקבל ידע נרחב בבניית אתרים ולרכוש קורס שיעבור איתכם על כל התהליכים מא' עד ת' תרצו לרכוש קורס בתשלום.
תראו, חשוב גם להבין שלא כל קורס בתשלום הוא מעולה רק מעצם היותו בתשלום. כדאי לכם לקרוא ביקורות על הקורס, לקרוא את הסילבוס שלו ולהבין מי המרצה. רמת ההבנה של מה שתלמדו תלויה במידה ניכרת באופן ההסברה של המרצה, בנוסף לכך גם הביקורות הם חשובות ומועילות מאוד בבחירת הקורס שאותו תרכשו – כי הרי מה יכול להיות יותר טוב מחוות דעת של מישהו שכבר קנה את הקורס.
מה לומדים בקורס בניית אתרים בוורדפרס?
כשמדברים על קורס בניית אתרים בוורדפרס יכולים להתכוון ל-2 אפשרויות ללמידה, האפשרות האחת היא בניית אתר באמצעות קוד (שפת תכנות), והאפשרות השנייה היא בניית אתר באמצעות וורדפרס ואלמנטור. בסופו של דבר ב-2 האפשרויות האלה יהיה לכם אתר בסיום, אך הדרך שונה.
1. קורס בניית אתרים בקוד (תכנות אתרים)
זוהי הדרך שנהוגה כבר משחר ההיסטוריה של ה-WEB וכמובן עד היום. כשתלמדו תכנות אתרים תלמדו לבנות אתר מ-0 בעזרת שפה תכנות, השפות שאותם לומדים בשביל ליצור אתר הם HTML, CSS, Java Script ועוד כמה. היתרונות המרכזיים שיש בבנייה באמצעות קוד הוא פיתוח פיצ'רים מותאמים ומערכות מורכבות יותר, לכן רוב האתרים הגדולים כיום בנויים בבסיסם על קוד.
2. קורס בניית אתרים וורדפרס ואלמנטור
בעבר הלא רחוק כל מי שרצה ללמוד לבנות אתר אינטרנט שמע על וורדפרס כפלטפורמה לבניית אתרים. כשאנשים התחילו ללמוד בקורס הבינו שזה "לא בשבילם" ובצדק.. בניית אתר הצריכה ידע בקוד ולמידת שפת תכנות, אך לא כל האנשים הם אנליטיים ונקלעו לקשיים בלמידה. כל זה היה נכון .. עד יוני 2016.
חברה ישראלית שינתה את כללי המשחק בתחום בניית האתרים, יוני לוקסנברג ייסד והקים את החברה והציג לעולם את "אלמנטור". עם אלמנטור ניתן לבנות אתר בשיטת גרור ושחרר (Drag&Drop), בעצם כל מה שאתם צריכים זה לגרור ווידג'טים לתוך הדף ולבנות אתר בלי צורך בידע של אף שפת תכנות.
כיצד נבחר את קורס בניית האתרים אונליין הטוב ביותר?
כדי לדעת באיזה קורס בניית אתרים לבחור חשוב לבדוק מספר דברים חשובים, כי הרי לימוד בניית אתרים צריך להיעשות בצורה מקצועית. קודם כל צריך לבחון את איכות המרצים בקורס – מה הידע שלהם ואיך הם רכשו אותו, כמה שנות ניסיון יש להם בתחום, האם הם מנהלים/עובדים בחברות ידועות בשוק ואם הם חיים את התחום ביום יום שלהם, כמו מנהלי חברות לבניית אתרים וכ'ו.
כשבוחרים מרצה שעוסק בשגרה שלו בבניית אתרים זה יתרון ונקודת פתיחה מעולה, שכן זה מסמל שהתכנים שמועברים בקורס הם רוב הסיכויים יהיו מקצועיים ועדכנים.
שנית כל, הסילבוס של הקורס הוא פקטור.. רצוי לבחור בקורס שהסילבוס שלו כמה שיותר מפורט, ישנם קורסים שמציגים בסילבוס שלהן מספר יחידות מרכזיות ומספר בודד של נושאים לכל יחידה – זה לא מספיק. סילבוס מפורט הוא אחד שיש לו מספר לא קטן של יחידות ובתוך היחידות, מספר לא קטן של נושאים ומפרטים מה לומדים בכל נושא, קורסים עם סילבוסים כאלה הם מעולים.
בנוסף לכך, חשוב לבדוק שקיימות באתר של הקורס המלצות מתלמידי הקורס או מאנשי מקצוע אחרים, במידה ואין המלצות באתר כדאי לחפש המלצות על הקורס בקבוצות פייסבוק, פורומים וכ'ו.
נקודה נוספת שכדאי לבדוק היא האם לקורס יש קהילה, קורסים טובים בדרך כלל יוצרים קהילה לכל הסטודנטים שמנהלים שיחות יומיומיות בקבוצת הוואטספ או הפייסבוק, מה שנותן לכם הזדמנות להתייעץ ולשאול שאלות.
לסיום, במידה ולא תרצו "לשבור את הראש" בחיפוש אחרי הקורס האולטימטיבי ברשת, אני רוצה להמליץ על הקורס של חוליאן טרומפר שגם הזכרתי אותו באחד הפסקאות הקודמות, חוליאן הוא מרצה לבניית אתרים, הוא טוב בלהסביר וקל להבנה ומקבל המלצות רבות מתלמידי הקורס ומרצים רבים.
בנוסף לכך, הוא בעל חברה לבניית אתרים ושיווק דיגיטלי והרצה במספר קורסים ומכללות מובילות כמו הטכניון, המכללה למנהל ועוד. הסילבוס של הקורס שלו מפורט לפרטי פרטים ומלמד ידע נרחב.